Shakhtar Donetsk ile olan sözleşmesinin son senesine giren Mircea Lucescu, Ukrayna basınına özel bir röportaj verdi.

Shakhtar’daki oyuncularının gelişip büyük takımlara transfer olduğunu söyleyen Lucescu, Türkiye’de bunu yapamadığını söyledi: “Orada başka bir organizasyon var. Başkanlar iki yıllığına seçiliyor ve hemen yıldız isimler transfer ediliyorlar. Oyuncuların gelişmesine izin verilmiyor. Onların ihtiyacı olan sadece isim. Türkiye, belki de futbolda yıldız isimlere en çok para harcayan ülke. Bunun nedeni kısa süreliğine göreve gelen başkanlar. Onlar takımın borcunun 100 milyon Euro olmasıyla ilgilenmiyor.”

Yaklaşık 11 senedir Shakhtar’ı çalıştıran Lucescu, Galatasaray ve Beşiktaş’tan gönderilmesiyle ilgili de konuştu: “Galatasaray ile daha 2 senelik sözleşmem vardı, ligi kazanmıştık. Ama yeni başkan gelince Fatih Terim ile anlaştı. Benzer bir durumu Beşiktaş’ta da yaşadım. Başkan ile asbaşkan arasında bir kavga vardı. Sonra kendimi bir anda Donetsk’te buldum. Neyse, ben hiç buradan ayrılmadım, her zaman mutluydum. Herhalde kimse benim ayrılmam gerektiğini düşünmüyordur (gülüyor).”

Rumen teknik adam henüz geleceğiyle ilgili bir yorum yapmak istemiyor. Fakat Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Lucescu'yu gelecek sezondan itibaren takımın başına getirmek için yoğun görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi.