Ligde son 4 maçta 3 galibiyet elde eden ve haftaya lider giren Beşiktaş, ezeli rakibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak, hem liderliğini sürdürmeyi hem de rakibiyle arasındaki puan farkını daha da açmayı hedefliyor.

14 haftada 10 galibiyet ve 2 beraberlikle 32 puan toplayan Beşiktaş'a karşın Galatasaray'ın 14 maç sonunda 26 puanı bulunuyor. Derbiyi siyah beyazlıların kazanması durumunda puan farkı 9'a çıkacak, tersi durumda ise 3'e inecek.

TÖRE YEDEK BAŞLAYACAK
Derbi öncesi Ersan Gülüm ve Gökhan Töre'nin sakatlıklarının sona ermesi, Beşiktaş teknik heyetini memnun etti. Takımla birlikte antrenmana başlayan iki futbolcu da kadroda yer alacak. Teknik direktör Şenol Güneş, Ersan'ı ilk 11'de sahaya sürmeyi düşünürken, Gökhan Töre maça yedek kulübesinde başlayacak.

TOLGA ZENGİN'E YAKIN MARKAJ
Güneş, Sportin Lizbon maçında yediği hatalı goller nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalan Tolga Zengin ile yakından ilgileniyor. Morali oldukça bozuk olan Tolga ile sık sık özel görüşmeler yapan deneyimli teknik adam, oyuncusunu psikolojik olarak maça hazırlamaya çalışıyor.

KARTAL SON MAÇLARDA ZOR GOL ATIYOR
Beşiktaş, ligde yaptığı son 4 maçta gol bulmakta zorlandı. Ligin ilk 10 haftasında 27 gol kaydeden siyah-beyazlı ekip, son 4 haftada ise sadece 5 kez rakip fileleri havalandırdı. Söz konusu mücadelelerde Bursaspor'a 1, Medicana Sivasspor ve Kayserispor'a ise 2 gol atan siyah-beyazlı ekip, Akhisar Belediyespor karşısında skor üretemedi.

GALATASARAY ZORLU VİRAJDA
Süper Lig'de topladığı 26 puanla lider Beşiktaş'ın 6 puan gerisinde bulunan, Başakşehir'i yenmesiyle Fenerbahçe'nin de 8 puan gerisine döşün Galatasaray için derbi büyük önem taşıyor.

Mustafa Denizli'nin göreve gelmesinin ardından ligde yaptığı 2 maçtan 4 puan çıkaran sarı kırmızılılar, ezeli rakiplerini yenerek, zirve yarışına yeniden ortak olmayı hedefliyor.

Karar gereği Galatasaraylı taraftarlar derbiyi tribünden izleyemeyecek.

ÜÇ EKSİK VAR
Galatasaray, Beşiktaş derbisinde 3 oyuncusundan yararlanamayacak. Sarı-kırmızılılarda uzun süreli sakatlığı bulunan Hamit Altıntop'un yanı sıra Lionel Carole ve Jason Denayer, sakatlıklarından dolayı derbide forma giyemeyecek.

DENİZLİ'NİN KADRO İSTİKRARI DİKKATİ ÇEKİYOR
Teknik direktör Mustafa Denizli, sarı-kırmızılı ekibi sahaya sürdüğü 3 maçta kadro istikrarını korudu.

Galatasaray'daki 3. dönemine 13. haftadaki Kasımpaşa maçıyla başlayan tecrübeli teknik adam, ilk 11'de şans verdiği 10 oyuncuyu 14. haftadaki Bursaspor ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Astana maçlarında da ilk 11'de başlattı.

Kasımpaşa mücadelesine ilk 11'de başlayan Emre Çolak, Bursaspor karşılaşmasında yerini İspanyol oyuncu Jose Rodriguez'e bıraktı. Astana maçında Chedjou'yu ön liberoda değerlendiren Denizli, bu kez sol bek oynattığı Olcan Adın'a ilk 11'e şans tanıdı.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Hakan, Selçuk, Yasin, Sneijder, Podolski ve Burak Yılmaz'ı 3 maçta da ilk 11'de sahaya sürdü.
GOLCÜ KİMLİĞİYLE ÖN PLANA ÇIKIYOR
Sarı-kırmızılı ekip, derbi öncesinde golcü yapısıyla dikkati çekiyor. Spor Toto Süper Lig'de yaptığı son 5 maçta rakip filelere 15 gol gönderen Galatasaray, maç başına 3 gol ortalamasıyla mücadele ediyor. Golcü kimliğine rağmen savunma zaafları da bulunan sarı-kırmızılılar, 5 maçın 3'ünde kalesindeki 9 gole engel olamadı.

CEZA SINIRINDAKİLER

Derbiye toplam 4 futbolcu ceza sınırında çıkacak. Sarı kart görmeleri durumunda Beşiktaşlı Andreas Beck Osmanlıspor maçında; Galatasaraylı Selçuk İnan, Sabri Sarıoğlu ve Hakan Balta ise Akhisar Belediyespor maçında cezalı duruma düşecek.
MUHTEMEL 11'LER
BEŞİKTAŞ (4-2-3-1)
Tolga - Beck, Rhodolfo, Ersan, İsmail - Atiba, Oğuzhan - Quaresma, Sosa, Olcay - Gomez

GALATASARAY (4-2-3-1)
Muslera - Sabri, Semih, Hakan Balta, Olcan (Tarık) - Chedjou, Selçuk - Podolski, Sneijder, Yasin - Burak