İstanbulspor’un genç sağ bek oyuncusu Mehmet Zeki Çelik’in Beşiktaş’la anlaştığı iddia edildi. Konuyla ilgili olarak İstanbulspor Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Saral, transfere açıklık getirdi.

İşte Ömer Saral’ın açıklamalarından önemli satır başları:

Eskişehirspor deplasmanında önemli bir galibiyet elde ettiniz, bu sezon hedefler nelerdir?

"Çok iyi oynadık ve hak ettiğimiz 3 puanı aldığımız için mutluyuz. Eskişehirspor taraftarının önünde 1-0 geriden gelip maç kazanmak ''Her yiğidin harcı değil'' diye düşünüyorum. Maça bakacak olursak, sansasyonel bir skorla kazanabilirdik. Çok net fırsatları değerlendiremedik ve geriye düştük. Ancak disiplini, oyun anlayışını elden bırakmadık ve kazanmasını bildik. Yalçın Koşukavak, ekibi ve bütün futbolcularımızı can-ı gönülden tebrik ediyorum. İstanbulspor göze hoş gelen futbol anlayışı ve maç içindeki taktiksel detaylara olan uyumuyla tüm Türkiye'nin yakından ve imrenerek takip ettiği bir kulüp. "

"Yalçın Koşukavak ve ekibi bu konuda ayrı bir teşekkürü hak ediyor diye düşünüyorum. Çok çalışıyorlar ve bahanelere sığınmak yerine her zaman daha iyi olmanın ve kendilerini geliştirmenin yollarını arıyorlar. Bir kulüpte güven, uyum, saygı ve disiplin olmazsa başarının olacağına inanmıyorum. Başkanımız Ecmel Sarıalioğlu kulüpte görev alan herkese imkanları doğrultusunda en iyi şartları sunmaktan çekinmiyor. Öğretmeniniz ve öğrencileriniz de çalışkan ve uyumlu olunca, başarı kaçınılmaz oluyor. "

"Biz İstanbulspor Yönetimi olarak günü kurtarmaktan ziyade, sağlam bir gelecek bırakmak adına adımlar atıyoruz. Daha yolumuz uzun ancak kısa sürede büyük işler başardık. Belirlediğimiz hedeflerin üzerine çıkarak U-21 ve A Milli Takım'a sporcu kazandırmayı başardık. Biz bu kulüp anlayışı ve ekiple, ülke futboluna daha nice sporcular kazandıracağımıza inanıyoruz. İstanbulspor'un bu sezonki hedefi ise Play-Off potasında kendine yer bulmasıdır. Yönetim Kurulumuz, teknik direktörümüz ve futbolcularımız bu hedef doğrultusunda oldukça fazla mesai veriyoruz. Emeklerimizin karşılığını alacağımızı ve ligi hakettiğimiz yerde tamamlayacağımıza yürekten inanıyorum."

Mehmet Zeki Çelik’in Beşiktaş’la anlaştığına dair iddialar var. Anlaşma gerçekleşti mi? Şu anda bu transferdeki son durum nedir?

"Öncelikle Mehmet Zeki Çelik İstanbulspor Kulübü için, tüm futbolcularımız gibi çok kıymetli ve değerlidir. İstanbulspor yetiştirdiği veya görev verdiği her sporcusunu en üst seviyelerde görmek isteyen bir kulüp anlayışına sahiptir. Beşiktaş da ülkemizi her klasmanda gururla temsil etmiş en üst seviye takımlarımızdan biri. Mehmet Zeki'yi birçok Süper Lig takımı gibi Beşiktaş'ta ciddi anlamda transfer etmek istiyor ancak henüz bir anlaşma sağlanmış değil. Şu ana kadar belli başlı konuşmalar ve haberleşmeler dışında resmi bir görüşme yapılmadı. "

"Zannediyorum, birkaç gün içinde Kulüp Başkanımız Sayın Ecmel Sarıalioğlu ve Sayın Fikret Orman bir araya gelecek ve Mehmet Zeki transferi konusunda görüşme yapacaklar. Eğer kulüplerin ve oyuncunun menfaatleri doğrultusunda bir anlaşma sağlanırsa, Mehmet Zeki'nin Beşiktaş'a transferi gerçekleşebilir. İstanbulspor Kulübü olarak, Mehmet Zeki'nin olası bir transferi durumunda takımımızdan ayrılacak olmasından ötürü üzülecek olsak da, onun gelişimine ve kariyerine katkıda bulunduğumuz için Beşiktaş veya başka büyük kulüplere transfer olduğunu görmekten gurur ve mutluluk duyarız."

Mehmet Zeki’ye yurt dışından talip olan takımlar ve izleyen takımlar hakkında bilgi verir misiniz?

"Fransa Ligue 1'den Lille, bu sezon oynadığımız Karabükspor ve Adanaspor karşılaşmalarında Mehmet Zeki'yi izletmek üzere scout ekiplerini görevlendirdi. Aynı zamanda İspanya La Liga temsilcileri Sevilla ve Eibar kulüplerinin de Mehmet Zeki'yi takip edip izlettirdiklerini biliyoruz."

Bursaspor’a transferde ne kadar ücret ödenecek?

"Aylardır Mehmet Zeki, İstanbulspor ve Bursaspor'u töhmet altında bırakacak yalan-yanlış haberler okuyoruz. Bursaspor ve İstanbulspor arasında yapılan protokolü dönemin ve günümüzün kulüp yöneticileri bilmektedir. Bu protokol iki kulübün ortak menfaatleri doğrultusundadır. Olası bir transfer durumunda tüm spor kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Zeki’nin Beşiktaş’a transferinde kiralık olarak İstanbulspor’da sezon sonuna kadar devam edeceği konuşuluyor. Sizin sözleşme şartınız da bu madde var mı?

"İstanbulspor her zaman olduğu gibi bu sezon da hedefleri olan bir kulüp ve zorluk derecesi yüksek 16 Lig maçı oynayacağız. Biz Mehmet Zeki'nin sezon sonuna kadar bizde oynayıp hem kendisine hem de İstanbulspor'a katkıda bulunmasını istiyoruz. Mehmet Zeki de öyle istiyor. Aslında bu durum yalnızca Beşiktaş Kulübü için geçerli değil. Az önce de söylediğim gibi birçok kulüp Mehmet Zeki'yi transfer etmek istiyor. Ve biz, herhangi bir kulüp ile olası bir transfer görüşmesinde bu isteğimizi açıkça dile getireceğiz."