Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdaü, kurulun gerçekleştirdiği toplantı sonrası aldıkları flaş bir kararla deplasman yasağını kaldırdıklarını duyurdu.

Bu kararın ardından taraftarlar, Passolig uygulaması çerçevesinde deplasman kurallarının nasıl olduğunu ve deplasmana nasıl gidebileceklerini merak etmeye başladılar.

Passolig'in işlevine göre herhangi bir Passolig kartına sahip olan bir taraftar, herhangi bir takımın maçına giriş yapabilir. Ancak güvenlik gerekçesiyle kulüpler, bu hususta bazı insiyatiflere sahip. Kulüp, maçın başlamasına 24 saatlik süre kalana dek bilet önceliğini kendi kulübünün Passolig kartına sahip olan taraftarlara verebiliyor. Ancak söz konusu kulüp, maça 24 saat kala maç biletini tüm Passolig kart sahiplerine açmak zorunda. Fakat kulüp, güvenlik gerekçesiyle kalan biletlerin satışında diğer bazı takım taraftarlarının sahip olduğu Passolig kartlarına bilet satmama hakkına sahip olabiliyor. Bu durumda devreye TFF ve İl Güvenlik Kurulu giriyor. Verilen karar çerçevesinde bilet satışı yapan kulüp, kalan 24 saatlik dilimde güvenlik gerekçesiyle belli takımların Passolig kartına sahip olan taraftarlara bilet satmama hakkına sahip olabiliyor.

DEPLASMAN TAKIMININ İNSİYATİFİ DE VAR

Deplasman için de bu uygulamanın farklı bir noktası yok. Ev sahibi kulübün rakip taraftarlar için ayırdığı biletler normal şartlarda TFF Passolig'i olmak üzere tüm Passolig'leri kapsıyor. Ancak burada da deplasman takımının güvenlik gerekçesiyle insiyatifi var. Yani deplasman ekibi TFF'ye başvurması durumunda kendisine ayrılan bölgenin kendi takımı hariç başka bir takımın Passolig'ini taşıyan bir taraftara satılmaması talep edebilir. Bu durumda da TFF ve İl Güvenlik Kurulu, konuk ekibin talebini karşılar.