Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında lider Beşiktaş, Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Başakşehir’de oynanan mücadeleyi siyah-beyazlılar 1-0 kazanarak liderliğini korudu.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin kazandığı haftada, kritik Moskova maçı öncesinde kaza yaşamak istemeyen Şenol Güneş’in öğrencileri Ricardo Quaresma’nın 63. dakikada attığı golle 3 puana uzandı ve yenilmezlik serisini 6 maça çıkardı.

Karşılaşmaya iki takım da fırtına gibi başladı. Top bir o kalede, bir bu kalede tehlikeli anlar yaşattı ancak ilk yarı golsüz geçildi. Rizespor’un bir topu direkten dönerken, bir ofsayt pozisyonu da tartışmaları beraberinde getirdi.İkinci yarıya Olcay’ı çıkarıp, Quaresma’yı oyuna alan Şenol Güneş, galibiyetin de temellerini attı. Portekizli yıldız siyah-beyazlıları liderlik koltuğunda tutan şık golünü attı ve taraftarlarına koştu.

Beşiktaş geride kalan dakikalarda birçok pozisyonu da değerlendiremedi. İlk yarıda Rizespor’un golünü ofsayt gerekçesiyle kesen yan hakem, Beşiktaş’ın da ikinci yarıda ofsayt olmayan golünde bayrağını kaldırdı.Rizespor 90. dakikada Quaresma’nın bir de topunu çizgiden çıkardı.

Bu sonuçla Beşiktaş 19 puana yükseldi ve 8. haftayı lider tamamladı. Geçen hafta ilk yenilgisini alan Rizespor ise galibiyet hasretini 3 maça çıkardı. Karadeniz ekibi 10 puanda kaldı.