Spor Toto Süper Lig'de 2016-17 sezonunun açılış maçında Adanaspor, Bursaspor'u konuk etti. Ev sahibi ekip 1-0 öne geçtiği maçta Pablo Martin Batalla'ya engel olamadı ve Bursaspor karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Karşılaşmaya Bursaspor daha etkili bir başlangıç yaptı fakat golü bulan taraf Adanaspor oldu. Dakikalar 24'ü gösterirken Magaya'nın ortasına iyi bir kafa vuruşu yapan Renan Diniz yeni sezonun ilk golünü attı ve ev sahibi ekibi 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Bursaspor golün ardından kısa süreli bocalasa da oyunun hakimiyetini yeniden eline aldı. İkinci yarının başından itibaren baskısını artıran Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri aradıkları golü bulmakta da fazla gecikmediler.

57'de paslaşılarak kullanılan köşe atışı sonrasında Batalla'nın ortasına arka direkte iyi yükselen Ertuğrul Ersoy, düzgün bir kafa vuruşuyla ağları sarstı ve durum 1-1 oldu.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında baskısını iyiden iyiye artıran Timsahlar aradığı golü Batalla ile buldu. Arjantinli yıldız, 82. dakikada Aziz'in soldan ortasına şık bir kafa vurdu ve takımını 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.

Son dakikalarda üstünlüğünü koruyan Bursaspor mücadeleden 2-1'lik zaferle ayrılarak lige üç puanla başladı.