Spor Toto Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'nu Beşiktaş şampiyon olarak tamamlarken, Mersin İdmanyurdu, Eskişehirspor ve Medicana Sivasspor ise küme düştü. Bu sezonda takımlarda 44 teknik adam görev yaparken, antrenör değişkliği rekoru da kırıldı.

Geride kalan 2015-2016 Hasan Doğan Sezonu boyunca 10 takımda yaşanan teknik direktör değişikliklerinin ardından 10 takımda görevden ayrılan 26 antrenör arasında, sadece Hamza Hamzaoğlu, Mesut Bakkal, Hakan Kutlu ve Sergen Yalıçın'ın yeniden Süper Lig'de takım çalıştırdığı belirlendi.

Türkiye Süper Ligi'nde sona eren 2015-2016 sezonunun aynı zamanda Süper Lig tarihinin en çok antrenör değişikliği yaşanan sezonu olduğu ortaya çıktı. Interpress'in yaptığı araştırmaya göre, 2013-2014 sezonu sonunda toplam 14 teknik direktör değişikliği ile rekor kırılırken, 2014-2015 sezonunda gerçekleşen değişikliklerle bu sayı 18'e yükselmişti. Ancak geride bıraktığımız 2015-2016 sezonunda ise 10 takımın toplam 26 teknik adam değiştirerek yeni bir rekora imza attığı tespit edildi.

Geride kalan 2015-2016 futbol sezonunda Süper Lig'de yer alan 18 takımda toplam 44 teknik adamın görev aldığı, 10 takımda ise farklı sürelerde toplam 35 teknik direktörün çalıştığı belirlendi. Bu sezon en çok teknik direktörün görev yaptığı takımlar arasında ilk sırada 6 çalıştırıcı ile Gençlerbirliği ve Mersin İdmanyurdu bulunurken, ikinci sırada Galatasaray ve Trabzonspor'un 4 teknik adamla yer aldığı görüldü. Eskişehirspor, Antalyaspor, Medicana Sivasspor ile Bursaspor sezon boyunca 3 antrenör ile çalışırken, Kayserispor ve Gaziantepspor'da ise 2 teknik direktörün görev aldığı belirlendi.

Yapılan incelemede, Süper Lig'de 2015-2016 sezonunda teknik direktör değişikliği yapmayan 8 takım ise Şenol Güneş'le Beşiktaş, Vitor Pereira ile Fenerbahçe, Cihat Arslan'la Akhisar Belediyespor, Hikmet Karaman ile Çaykur Rizespor, Abdullah Avcı ile Medipol Başakşehir, Rıza Çalımbay'la Kasımpaşa, Mustafa Reşit Akçay'la Osmanlıspor FK ve Aykut Kocam ile de Torku Konyaspor olduğu ortaya çıktı.

TAKIM TEKNİK DİREKTÖR SAYI

Gençbirliği: Stuart Baxter - Naci Şensoy - Mustafa Kaplan - Mehmet Özdilek - Yılmaz Vural - İbrahim Üzülmez 6

Mersin İdmanyurdu: Mesut Bakkal - Bülent Korkmaz - Hakan Kutlu - Nurullah Sağlam - Ümit Özat - Serkan Damla 6

Galatasaray: Hamza Hamzaoğlu - Mustafa Denizli - Orhan Atik - Jan Olde Riekerink 4

Trabzonspor: Shota Arveladze - Sadi Tekelioğlu - Hami Mandıralı - Taner Yılmaz 4

Eskişehirspor: Michael Skibbe - İsmail Kartal - Samet Aybaba 3

Antalyaspor: Yusuf Şimşek - Mehmet Uğurlu - Jose Morais 3

Medicana Sivasspor: Sergen Yalçın - Okan Buruk - Mesut Bakkal 3

Bursaspor: Ertuğrul Sağlam - Ersel Uzgur - Hamza Hamzaoğlu 3

Kayserispor: Tolunay Kafkas - Hakan Kutlu 2

Gaziantepspor: Mutlu Topçu - Sergen Yalçın 2