Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir arasında Ülker Stadı’nda oynanacak ve 9 Eylül Cumartesi saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi hakem Fırat Aydınus yönetecek. Karşılaşma beIN SPORTS 1'den canlı olarak ekranlara gelecek.

Lige deplasmanda Göztepe ve iç sahada Trabzonspor beraberlikleriyle başlayan sarı-lacıvertliler, ligin 3. haftasında Gençlerbirliği'ne 2-1'lik skorla geçerek sezonun ilk galibiyetini almıştı. Başakşehir karşısında galibiyet yakalamak isteyen Fenerbahçe, şampiyonluk yarışındaki rakibi karşısında, sahasında puan kaybetmek istemiyor.

İlk 3 maçta topladığı 6 puanla 4. sırada bulunan Başakşehir ise Kadıköy'de kazanarak ligde bu sene de iddialı olacaklarını göstermek istiyor.

Abdullah Avcı ilk peşinde!

Turuncu-lacıvertliler, Fenerbahçe’yi mağlup ederek, Kadıköy’deki ilk galibiyetini almayı hedefliyor. Kadıköy’de bugüne kadar 9 lig maçına çıkan Başakşehir, bu maçlarda 1 beraberlik ve 8 yenilgi aldı.

Süper Lig’de 19. kez karşılaşacak olan Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir, geride kalan 18 maçta sarı-lacıvertliler 9, turuncu-lacıvertliler ise 7 galibiyet alırken, 2 maç da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin 24 golüne, Başakşehir 21 golle yanıt verdi.

Geçen sezonun ilk haftasında 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda yapılan maçı ev sahibi ekip 1-0 kazandı, ikinci yarıda ise Fenerbahçe, Kadıköy’de aynı skorla galip geldi

Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan Robin Van Persie ile Alper Potuk’un yarınki mücadelede forma giyemeyecek. Başakşehirde ise sol ayak bileği sezon öncesi kampında kırılan Aurelien Chedjou ile sakatlığı süren Egemen Korkmaz bu maçta da forma giyemeyecek.

MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener, Skrtel, Neto, İsmail, Mehmet Topal, Josef de Souza, Aatif, Giuliano, Valbuena, Soldado

Başakşehir: Volkan Babacan, Caicara, Attamah, Epureanu, Clichy, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca, Mossoro, Elia, Adebayor