Mücadele karşılıklı pozisyonlarla başlarken tabelayı bordo mavili ekip değiştirdi. 12. dakikada Trabzonspor genç oyuncusu Yusuf Yazıcı ile Bursaspor karşısında 1-0 öne geçmeyi başardı.

Bursaspor etkili gelmeye çalışırken golü bulan taraf yine Karadeniz ekibi oldu. Dakikalar 28'i gösterirken sahneye bu sefer Uğur Demirok çıktı ve farkı 2'ye çıkaran golü ağlara gönderdi. İlk golü atan Yusuf Yazıcı ikinci golün de asistini yaptı.

Karşılaşma bu skor ile devam ederken 32. dakikada bir taç pozisyonuna itiraz eden Bursaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu tarafından tribüne gönderildi.

Bursaspor aradığı golü Kubilay ile buldu

İlk yarının son anlarında tempoyu arttıran yeşil beyazlı ekip skoru 2-1 yapan golü Kubilay Kanatsızkuş ile buldu. Bu sonuçla ilk yarı Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarının başlamasıyla bordo mavili ekipte N'doye ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını sahada 10 kişi bıraktı. Bursaspor 10 kişi kalan rakibi karşısında pozisyon bulmakta güçlük çekti. Batalla ve Jorquera ile pozisyonlar bulsada bunlardan gol çıkaramadı. Son dakikalar karşılıklık pozisyonlara sahne oldu fakat gol sesi çıkmadı ve maç Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Bursaspor evinde yedi maç aradan sonra ilk kez yenildi.