Süper Lig'de haftalardır galibiyete hasret kalan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda sıkıntılı haftalar geçiren Aytemiz Alanyaspor'a konuk olacak.

Ligde oynadığı son 6 karşılaşmada 5 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak galibiyet elde edemeyen bordo-mavililer, Alanyaspor deplasmanında kötü gidişatına son vermek istiyor.

2018 yılında oynadığı 5 lig maçında 4 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak  zirvenin 13 puan gerisine düşen Karadeniz ekibi, yeni yılda da ilk galibiyetini almanın mücadelesini verecek.

Bahçeşehir Okulları Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Serkan Çınar yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1'den canlı olarak yayımlanacak.

Alanyaspor ile 4. randevu

Alanyaspor ile Trabzonspor, bu maçla birlikte ligde 4. kez karşı karşıya gelecek.

Bugüne dek iki takım arasında oynanan üç maçta Trabzonspor galip gelemedi. Alanyaspor, iki maçtan galibiyetle ayrılırken bir maç ise beraberlikle sona erdi.

Trabzonspor, 2016-2017 sezonunda deplasmanda 3-0 yenildiği rakibi ile sahasında 0-0 berabere kalmıştı. İki takım arasında ligin ilk yarısında Trabzon'da oynanan karşılaşmayı da Alanyaspor 4-3 kazanmıştı.

Burak Yılmaz'ın durumu şüpheli

Ev sahibi Alanyaspor'da el parmağında kırık bulunan Haydar Yılmaz ve Berkan Emir'in sakatlıkları bulunuyor. Fabrice N'Sakala ise sarı kart görmesi halinde önünüzdeki hafta oynanacak maçta cezalı duruma düşecek.

Trabzonspor'daysa Mustafa Akbaş, Esteban Alvarado ve Abdurrahim Dursun sakatlıkları yüzünden karşılaşmada forma giyemeyecek, durumu şüpheli olan Burak Yılmaz'ın oynayıp oynamayacağıysa maç günü belli olacak. Öte yandan Ogenyi Onazi, Matus Bero, Burak Yılmaz, Dame N'Doye, Okay Yokuşlu, Tomas Hubocan, Mustafa Akbaş ve Olcay Şahan sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Muhtemel 11'ler

Alanyaspor: Riou, Gassama, Fofana, Tzavellas, N'Sakala, Taha, Villafanez, Efecan, Emre Akbaba, Fernandes, Douglas

Trabzonspor: Onur, Pereira, Durica, Hubocan, Novak, Okay, Kucka, Abdülkadir, Sosa, Olcay, Rodallega