Süper Lig'in 13. haftasında Karadeniz ekibi Trabzonspor, Sivasspor deplasmanına çıkacak.

Ersun Yanal ile yolların ayrılmasının ardından tecrübeli teknik adam Rıza Çalımbay'ın takımın başına gelişiyle birlikte yükselişe geçen ve Süper Lig'deki son üç haftasında iki galibiyet bir beraberlik alan Trabzonspor, Sivasspor'a konuk olacak. Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek.

Galatasaray'ı 2-1 yendikten sonra Kayserispor deplasmanından 0-0'lık beraberlikle dönen, geçtiğimiz hafta da Osmanlıspor'u 4-3 mağlup eden bordo-mavililer, Sivasspor'u da mağlup edip ikide iki yapmanın peşinde.

Ev sahibi Sivasspor ise beş haftada dört galibiyet bir beraberlik aldıktan sonra geçtiğimiz hafta Fenerbahçe deplasmanında 4-1'lik mağlubiyet almıştı. Sivasspor da Trabzonspor'u yenip yeniden çıkışa geçmek istiyor.

Trabzonspor'da Olcay Şahan'ın kırmızı kart cezası hâlâ sürüyor. Sakatlıkları süren Mustafa Akbaş ve Jose Sosa da karşılaşmada forma giyemeyecek. Diğer yandan Trabzonspor'da beş oyuncu sarı kart sınırında yer alıyor. Uğur Demirok, Juraj Kucka, Burak Yılmaz, Matus Bero ve Yusuf Yazıcı, Sivasspor'a karşı da sarı kart görmeleri halinde önümüzdeki hafta Antalyaspor maçında cezalı duruma düşecekler.

Sivasspor'da ise Fenerbahçe maçında kırmızı kart gören Thievy Bifouma, Trabzonspor'a karşı forma giyemeyecek. John Boye'un da sakatlığı sebebiyle oynaması beklenmiyor. Ayrıca Sergiy Rybalka, Rıdvan Şimşek, Auremir ve Hakan Arslan, Trabzonspor maçında sarı kart görmeleri halinde, önümüzdeki hafta Gençlerbirliği deplasmanında oynayamayacaklar.

Muhtemel 11'ler

Sivasspor: Rochet, Auremir, Bjarsmyr, Djakov, Ziya, Rybalka, N'Dinga, Cyriac, Hakan, Emre, Kone

Trabzonspor: Onur, Pereira, Uğur, Durica, Mas, Kucka, Onazi, Bero, Yusuf, Castillo, Burak