Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, Spor Toto Süper Lig'de oynanan ve deplasmanda 4-1 kaybettikleri Fenerbahçe maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu.
 
İŞTE ÜMİT ÖZAT'IN SÖZLERİ;
"İlk yarı için bir şey söyleyemeyiz. Ama ikinci yarı maça iyi başladık. Ama sonrasında yine bireysel hatalar yaptık. Bu mücadele ile kazanma şansımızın olduğunu pek de düşünmüyorum. 5 maç var. Matematiksel olarak bir şeyler bitmediği sürece mücadeleye devam edeceğiz. Seneye bu takımın hocası ya da yöneticisi kim olursa olsun, geleceğin gençlerde olacağını bilir. Bu 5 maçlık süreçte hazırlayabildiğimiz kadar oyuncu hazırlamaya çalışacağız. Fenerbahçe'yi tebrik ederim."


BASIN TOPLANTISI 
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, maçla ilgili çok da söyleyecek bir şey olmadığını dile getirerek, "Çok söyleyecek bir şey yok. Fenerbahçe hak ettiği bir galibiyet aldı. Özellikle öğlen Kayserispor'un galip gelmesinden sonra oyuncuların gardının düştüğünü düşünüyorum. Tabii üstüne özellikle Nakulma gibi Serkan gibi Mitrovic gibi oyuncular da olmayınca kolay değil burada Fenerbahçe'ye karşı mücadele etmek. Önümüzde 5 maç var o beş maç içerisinde matematiksel olarak bir şeyler netleşmediği sürece o mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz." ifadelerini kullandı.


Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü için adının geçmesiyle ilgili bir soru üzerine Ümit Özat, "Ben diğer yerli teknik adamlar gibi birilerinin mutsuzluğundan nemalanmak istemiyorum." karşılığını verdi.

Maç öncesinde Teknik Direktör Pereira'nın kendisine selam vermediğini anlatan Ümit Özat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün bir detay var bana göre bununla bağlantılı bir şey. Hiçbir tanışıklığım yok Fenerbahçe Teknik direktörü ile. Normalde maçtan önce Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü'ne yakışır şekilde misafir takım hocasına başarılar dilemesi lazım. O kulübeye yakışman lazım. Çünkü oraya misafir gelmiş. Onun 6 aydır durduğu yerde benim 6 - 7 yılım geçti. Ben buraları iyi bilirim. Orada kahve içmekle Fenerbahçe teknik direktörlüğü olmuyor. Şunu da söylemek lazım taraftar her türlü tezahüratı yapmakla serbesttir. Ama Fenerbahçe taraftarı teknik direktörü kim olursa olsun onu sonuna kadar desteklemelidir."

Şampiyonluk yarışıyla ilgili de Ümit Özat, Fenerbahçe'nin forması iki puan. Bu Ümit, Vitor Pereira, Mourinho işi felan değil. Fenerbahçe'nin başında kim olursa olsun Fenerbahçe bu mali yapılanmayla diğerlerinin zor haliyle Fenerbahçe'nin forması iki puan. Diğer 1 puanı almak da oyunculara ve antrenöre kalıyor. Söyleyecek çok da fazla şey yok. Lig yarışı bitmedi ikisinin de zor maçları var. Her an her şey olabilir." karşılığını verdi.


Bu arada Ümit Özat, basın odasına giren Vitor Pereira'nın tokalaşma isteğini geri çevirdi. Ümit Özat, kendisine el uzatan Pereira'ya yönelik 'Maçtan önce olacaktı.' şeklinde tepki gösterdi.