Süper Lig’in 14. haftasında, sonucu merakla beklenen mücadelesinde Beşiktaş, evinde Galatasaray’ı 3-0 devirerek, liderle arasındaki puan farkını 3’e indirdi hem de kendi evinde ilk derbi zaferi yaşadı. Bu karşılaşma öncesi 23 puanı bulunan Siyah-Beyazlılar’da tek hedef galibiyetti.

Teknik direktör Şenol Güneş, “Rakibimiz kuvvetli fakat 3 puanı alacağız” demişti. 46. dakikada Cenk Tosun, 69. dakikada Dusko Tosic ve 90. dakikada Alvaro Negredo’nun golleriyle zafere uzanan Beşiktaş, 24 puanlı Göztepe’yi geçti. Maç eksiği olan Fenerbahçe’yi de 3 puanla geride bırakan Kara Kartal, Medipol Başakşehir’le farkı 1’e indirdi.

Kapanış Sivas’la 

2 haftadır ligde galibiyet alamayan Beşiktaş, dünkü mücadeleyle kendine geldi, taraftarının yüzünü güldürdü. Deplasmanda Kayserispor’la, evinde de Osmanlıspor ile oynayacak olan Siyah-Beyazlılar, devreyi Sivasspor karşılaşmasıyla sonlandıracak.

Quaresma farkını gösterdi

Siyah-Beyazlılar’ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, Galatasaray karşısında gösterdiği performansla alkış aldı. Maç boyunca Sarı-Kırmızılı savunmacılara zor anlar yaşatan 33 yaşındaki futbolcu, sahada basmadık yer bırakmadı. 90 dakika sahada kalan Quaresma, rakip kaleyi 8 kez yokladı ve bu alanda sahanın en çok şut deneyen ismi oldu.