Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 5. haftasında yapımı tamamlanan yeni stadındaki ilk maçında Bursaspor ile karşılaşacak. Yeni Malatya Stadı'nda 16 Eylül Cumartesi saat 17.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Maçı beIN Sports 1 naklen yayınlayacak.

Kasımpaşa yenilgisi sonrası Yeni Malatyaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam görevinden ayrıldı. Bursaspor karşısında altyapı antrenörlerinin takımın başında sahada yer alması bekleniyor.

Akhisarspor'u 3-0 yenerek net bir galibiyet alan Bursaspor çıkışını devam ettirerek 3 puanı cebine atmanın hesaplarını yapıyor.

Ev sahibi ekipte herhangi bir eksik bulunmazken, Bursaspor'da Serdar Kurtuluş, Emre Taşdemir, Sercan Yıldırım ve Joshua John sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyecek.

27 bin kişilik yeni stadyum

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliğinde yapılan, iç ve dış cephesinde kayısıyı andıran obje ve renklerin kullanıldığı 27 bin 44 seyirci kapasiteli Yeni Malatya Stadı ilk maçına hazırlanıyor.

Son derece modern inşa edilen stadyumda, skorbord, restoran, kafeteryalar, VIP salonları, televizyon yayınlarının yapılacağı bölümler, basın bölümü, kapalı otoparklar, seyirci ve sporcu girişi gibi alanlar en uygun şekilde tasarlandı. Çeşitli sosyal donatı mekanlarının yanı sıra mimari olarak engellilerin de rahatça kullanabileceği, engelli ve refakatçi koltuğunun da bulunacağı şekilde inşa edilen stat etrafında 271'i kapalı, toplam bin 316 araçlık otopark yer alıyor. 

Muhtemel 11'ler:

Yeni Malatya: Ertaç, Yalçın, Cissokho, Chebake, Mina, Okechukwu, Aytaç, Boutaib, Barazite, Eren, Dia

Bursaspor: Harun, Titi, Aziz Behich, Barış, Troost-Ekong, Batalla, Agu, Badu, Ekoko, Stancu, Delarge