Devre arası transfer dönemi sona erdi... Kulüpler ellerinden geldiğince eksik bölgelerini güçlendirdi. Ankaragücü, son günü hareketli geçiren takımların başında yer aldı. Transfer tahtasını açan sarı-lacivertliler, 15 oyuncuya imza attırdı. Aynı şekilde Antalyaspor, Konyaspor, Sivasspor, Kasımpaşa gibi takımlar kadrolarını büyük ölçüde güçlendirdi.

Trabzonspor, Ogenyi Onazi, Ivanildo Fernandes ve Donis Avdijaj ile yollarını ayırıp Badou Ndiaye, Bilal Başaçıkoğlu, Guilherme, Manuel Da Cost ve Manoel Messias'ı renklerine kattı. Savunma ve hücüm hattının kalitesini yapılan transferlerle artıran Fırtına, bonservis ve yıllık ücretlerde el yakmayan paralara imzaları attırdı.

TRANSFERE ASLAN GİBİ GİRDİ

Galatasaray da transfer dönemine hızlı girdi. Sezon başında transferi için uzun uğraşlar verilen Henry Onyekuru'yu devre arasında bitiren Cimbom, sol beke de taz kan olarak Leipzig'den Marcelo Saracchi'yi kadrosuna kattı.

Adı Fenerbahçe ile anılan Jesse Sekidika'yı da transfer eden sarı-kırmızılılar, sol bek ve hücum yönünden zenginleşti. Ancak Christian Luyindama'nın sakatlığının ardından stoper bölgesine transfer yapılamaması akıllarda sor işareti bıraktı.

STOPER TRANFERİ YAPILMADI

Ryan Babel'i Ajax'a kiralayan sarı-kırmızılılar, Steven Nzonzi'nin sözleşmesini de feshetti. Luyindama ve Yuto Nagatomo'nun sözleşmesini askıya alan Galatasaray'da; tandemde oynayabilecek 3 isim yer alıyor. Marcao, Ryan Donk ve Ahmet Çalık... Şampiyonluk yolunda bu üçlünün ne kadar fayda sağlayacağı sorgulanmakta.

Samdoria'dan Murillo'yu kadroya katmak için uzun uğraşlar veren Cimbom, Kolombiyalı'yı Celta Vigo'ya kaptırınca B planını da devreye sokamadı. Son dakikalarda Semih Kaya ismi ön plana çıksa da bu transfer de gerçekleşmedi. Sol bek ve kanat forvet bölgelerine transfer yapan Galatasaray, tandemi güçsüz bırakması; neler gösterecek hep birlikte göreceğiz...

FENERBAHÇE SOL BEKE HASRET

Fenerbahçe, sezon başında bir Aleksandar Kolarov'dur tutturmuştu. Yıldız sol bek için İtalya'ya kamp kuran sarı-lacivertli yöneticiler, bir türlü oyuncunun kulübü Roma'yı ikna edememişti. Bu transferin rafa kalkmasının yanında son günlerde gündeme gelen Riza Durmisi'nin de sakat olduğunun ortaya çıkması; sol bek transferinin gerçekleşmemesine yol açmıştı.

Eldeki tek sol bek olan Hasan Ali Kaldırım ile sezonu açan onu da sakatlığa kurban veren Kanarya, o bölgeye Nabil Dirar'ı devşirdi. Devre arasında sol bek transferine kanalize olan sarı-lacivertliler, Sadık Çiftpınar'ın sakatlanmasıyla önceliği stopere verdi. Eintracht Frankfurt'tan Simon Falette'ye Çubuklu'yu giydiren Fenerbahçe, harcama limitine takılıp Gineli oyuncuya lisans çıkaramadı.

FALETTE'YE LİSANS SON GÜN ÇIKTI

Hasretle beklenen sol bek transferi için Milan'dan Ricardo Rodriguez'i gündemine alan Kanarya, İsviçreli oyuncu ve kulübüyle el sıkıştı. Harcama limitinde esneme olmasını bekleyen sarı-lacivertlilerin bu beklentisi karşılıklsız kaldı ve sol bek transferi bir kez daha hayal oldu. Bu arada; Fenerbahçe, Victor Moses ile sözleşmesini feshederken Zanka'yı da Fortuna Düsseldorf'a kiraladı.

Beşiktaş, mali yönden zor günler geçiriyor. Ahmet Nur Çebi yönetimi, göreve geldiği ilk günden beri mali sıkıntılarla boğuşuyor. Üzerine bir de alınan kötü sonuçlar teknik direktör Abdullah Avcı ile yolların ayrılmasına neden oldu.

BEŞİKTAŞ SANTRFOR ARADI, ALAMADI

Siyah-beyazlı taraftarların hasretle beklediği Sergen Yalçın'a imzayı attıran Kara Kartal, transfer döneminin kapanmasına sayılı günler kala Kevin Prince Boateng'i renklerine kattı.

Burak Yılmaz'ın ilerleyen yaşı ve sık sakatlanmasından şikayetçi olan Beşiktaş teknik ekibi ve yönetimi golcü transferini gerçekleştiremedi. Direk santrfor takviyesi yapamayan Beşiktaş, hücumun her bölgesinde oynayabilen Boateng'i renklerine bağladı.

TAKIMLAR GÜÇLENDİ, BÜYÜKLER EKSİK KALDI

Fenerbahçe, sezon başından beri uğraştığı sol bek transferini yine gerçekleştiremedi. Galatasaray, Saracchi transferiyle ne kadar doğru bir karar verdiğini oyuncunun iki maç sonundaki performansıyla kanıtlamış oldu.

Onyekuru ile Sekidika hücuma etkinlik kazandıracaktır ancak tandemde ne olacak merak konusu... Beşiktaş, son atımlık kurşununu Boateng'de kullandı. Oyuncunun kalitesine diyecek söz yok. Ganalı, hücumun her bölgesinde görev yapabiliyor. Sağ ve sol kanat forvet, 10 numara pozisyonlarında görev yapabilen 32 yaşındaki görev en ileri uçta da görev yapabiliyor. Boateng, Portsmouth ve Milan'da kanat forvetlerde ortaya koyduğu performansla adından söz ettirmişti. Sakatlığı sebebiyle formasından uzak kalmıştı; nasıl dönecek bekleyip göreceğiz.