TFF 1. Lig'de 12 Temmuz 2020 tarihinde oynanan Bursaspor - Ekol Göz Menemenspor mücadelesi hakkında soruşturma başlatıldı. Mücadelede düdük çalan Bahattin Şimşek'in yönettiği maçta  yoluyla manipüle edildiği gerekçe gösterildi. Etik Kurulu maçta forma terleten tüm oyunculardan savunma istedi.

BAHİS DELİLİ BULUNDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ!

UEFA Integrity Departmanı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine gönderdiği '"Bahis Yoluyla Tespit Raporu"'nda "12 Temmuz 2020 tarihinde oynanan Bursaspor-Ekol Göz Menemenspor TFF 1. Ligi müsabakasının yoluyla kazanç sağlamak amacıyla manipüle edildiği yönünde delili bulunduğu" ifade edildi.

2-2'DEN SONRA GOL OLACAĞI ÜSTÜNE BAHİS OYNANDI

Ahmet Çakar'ın televizyon programında ortaya çıkarttığı bu raporda, maçın son 20 dakikasında skor 2-2 iken en az 5 gol atılacağına dair ilişkin lerin arttığı, güçlü ve alışılmadık lerin olduğunun rapor edildiğini ve TFF yönetiminin de müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik iddiaların incelenmek üzere dosyayı Etik Kurulu'na sevkine karar verdiği belirtildi.

81. DAKİKADA PENALTI KARARI!

Karşılaşmanın 82. dakikasında maçın hakemi Bahattin Şimşek çok tartışmalı bir kararla penaltı kararı verdi. Bursaspor bu penaltı atışından yararlanamadı.UEFA Integritiy Departmanı raporuna göre, son 20 dakikasında skor 2-2 berabere giderken en az 5 gol atılacağına ilişkin ler arttı ve 'güçlü ve alışılmadık' ler yapıldı. Buna karşın, müsabaka 2-2 sona erdi.Etik Kurulu da kulüplere tebligat yollayarak iddialara dair yazılı beyanlarını, tebligat ellerine ulaştıktan 3 gün içinde göndermelerini istedi.

FENERBAHÇE MAÇINI DA YÖNETMİŞTİ

Usta isim Ahmet Çakar'ın iddiasına göre; olay hakem Bahattin Şimşek'in bu olaydan ötürü 3 aydan beri UEFA tarafından gizlice izlendiği öne sürüldü. Fenerbahçe maçında yaptığı hatalara da dikkat çeken Çakar'ın Bahattin Şimşek ile ilgili ortaya çıkarttığı bu rapor UEFA tarafındanda doğrulandı.

MAÇ SONUNDA AĞIR ELEŞTİRİLDİ

Ahmet Çakar: Allah kahretsin. Kadıköy de ciddi bir hakem katliamı yaşanıyor!!! Bir ligin nasıl içine edilir? Türk hakemleri destan yazıyor. Utanmazlar, ahlaksızlar. Türk futbolunu rezil ettiniz. Gencecik hakemleri tetikçi kullandınız. Allah belanızı versin.

Erman Toroğlu: Fenerbahçe, Fenerbahçe değil. Başakşehir, eski Başakşehir değil. Hakem desen hakem değil. Gustavo'nun pozisyonu dünyanın her yerinde kırmızı kart. Rafael adama dokunmuyor bile.

Rıdvan Dilmen: Fenerbahçeli olmaktan gurur duyuyorum. Fenerbahçeli olmanın gereğine göre de bu akşamki galibiyetten dolayı hiç mutlu değilim. Benim için buruk bir gece. Hakem maçı Başakşehir'den aldı Fenerbahçe'ye verdi.

Kaynak: Mynetspor