Süper Lig’in 15. haftasında alt sıraları yakından ilgilendiren maçta, Yalçın Koşukavak’ın göreve gelmesinden sonra çıktığı iki maçı da kazanan Denizlispor son dört maçta yedi puan toplayan Ankaragücü’nü ağırladı.

Maçın ilk yarısında Ankaragücü fırtınası esti. 21. dakikada kullanılan kornerde arka direkte bekleyen Atakan Çankaya, Bergdich’in üzerinden kafayı vurarak takımını 1-0 öne geçirdi. Bu sezon Süper Lig’de ilk kez forma giyen 22 yaşındaki oyuncu, Ankaragücü kariyerindeki ilk gole imza attı.

İlk yarının son anlarında rakip savunmayı eksik yakalayan Ankaragücü ikinci golü buldu. Kitsiou’nun getirdiği topta Polonyalı oyuncu Lukasik farkı ikiye çıkardı. Lukasik de tıpkı Atakan gibi bu sezonki ilk golünü kaydetti.

İlk yarı 2-0 bitti.

İkinci yarıda topa daha çok hâkim olan Denizlispor’du ama Ege takımı rakip kaleye isabetli şut çekmekte zorlandı. Ev sahibi ekibin beklediği gol 80. dakikada geldi. Oyuna soradan giren Recep Niyaz, attığı golle takımını umutlandırdı. Fakat kalan dakikalarda başka gol olmayınca üç puan 2-1'lik skorla Ankaragücü'nün oldu.

Başkent temsilcisi bu galibiyetle puanını 12'ye yükseltti ve Denizlispor'u averajla geçerek düşme hattının üzerine çıktı. Başkent temsilcisi yeni yılın ilk maçında Yeni Malatyaspor'u konuk edecek. Denizlispor ise Sivasspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Kaynak: goal.com