@OptaCan: Sergen Yalçın, Ertuğrul Sağlam'dan (2007/08) bu yana Beşiktaş'ın başında görev yaptığı ilk üç Süper Lig maçını kazanan ilk yerli teknik direktör olmak için Başakşehir karşısına çıkıyor.
@OptaCan: Okan Buruk, teknik direktörlük kariyerinde Sergen Yalçın ile rakip olduğu beş Süper Lig maçını da kazanamadı (2B 3M).
@OptaCan: Bu sezon Süper Lig'de sekiz asisti bulunan Caner Erkin, 2014/15'ten (8) bu yana en fazla gol pası verdiği sezona ulaşmak için sahaya çıkıyor.
@OptaCan: Burak Yılmaz, Süper Lig'de çıktığı son 10 Başakşehir maçında rakip filelere toplam 11 gol gönderdi.
@OptaCan: Edin Visca, Başakşehir formasıyla Beşiktaş'a karşı sahaya çıktığı son yedi Süper Lig maçının beşinde asist yaptı (toplam 5).
@OptaCan: Başakşehir forması giyen Demba Ba, Süper Lig'de çıktığı son beş maçta da gol katkısı yapmayı başardı (5 gol & 1 asist).
@OptaCan: Bu sezon Süper Lig'de en az berabere kalan iki takımdan biri olan Beşiktaş'ın (3; Rizespor ile birlikte) son 13 karşılaşması eşitlikle tamamlanmadı (9G 4M).
@OptaCan: Başakşehir, Süper Lig tarihinde Beşiktaş'ı ağırladığı 11 maçta da rakip fileleri havalandırdı (toplam 17 gol) ve bu karşılaşmaların sadece birini kaybetti (Kasım 2014'te 1-2).
@OptaCan: Başakşehir ile oynadığı son sekiz Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Beşiktaş (4B 3M), tek galibiyetini geçen sezon aldı (2-1).
@OptaCan: Beşiktaş'ı konuk ettiği son üç Süper Lig maçını kazanan Başakşehir, rakibiyle daha önce oynadığı sekiz iç saha karşılaşmasında iki galibiyet alabilmişti (5B 1M).

Zorlu periyot başlıyor
Beşiktaş, Medipol Başakşehir maçıyla zorlu bir periyodun içine girecek.Siyah-beyazlı ekip, Medipol Başakşehir karşılaşmasının ardından zirveninortaklarından Trabzonspor'u konuk edecek. Bir sonraki hafta, üstünde yer alan takımlardan Aytemiz Alanyaspor ile deplasmanda karşılaşacak Beşiktaş, 25. haftada da MKE Ankaragücü ile evinde oynayacak. Siyah-beyazlı ekibin zorlu periyodu, 26. haftada Galatasaray'a konuk
olacağı derbi maçıyla tamamlanacak.

SÜPER LİG FİKSTÜR
Burak Yılmaz serisini sürdürmek için oynayacak
Siyah-beyazlı takımın santrforu Burak Yılmaz, son 4 resmi maçta 4 gol kaydetti.
Kupadaki Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında fileleri havalandıran Burak, Süper Lig'de oynanan Göztepe, Çaykur Rizespor ve Gaziantep FK
maçlarında da gol sevinci yaşadı.
Burak Yılmaz, bu sezon siyah-beyazlı formayla 9 gole imza attı.
Gökhan Gönül cezalı Beşiktaş'ın tecrübeli savunma oyuncusu Gökhan Gönül, sarı kart cezası  nedeniyle bu zorlu karşılaşmada görev alamayacak.
Süper Lig'in ilk yarısında Trabzonspor, Yukatel Denizlispor ve Kasımpaşa  maçlarında sarı kart gören Gökhan, 21. haftadaki Gaziantep FK
karşılaşmasında da aynı durumu yaşayarak cezalı duruma düştü.
Sakatlığı henüz geçmeyen Dorukhan Toköz de mücadelede forma giyemeyecek.

5 oyuncu sarı kart ceza sınırında
Siyah beyazlı ekipte zorlu maç takvimi öncesi 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında
bulunuyor.
Burak Yılmaz, Atiba Hutchinson, Caner Erkin, Georges-Kevin N'Koudou ve Umut
Nayir, Medipol Başkaşehir maçında kart gördükleri takdirde, gelecek haftaki
Trabzonspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecekler.

İşte ilk 11'ler;

BAŞAKŞEHİR: Mert Günok, Caiçara, Skrtel, Epureanu, Clichy, İrfan Can, Mahmut, Visca, Demba Ba, Elia, Crivelli.

BEŞİKTAŞ: Karius, Lens, Vida, Ruiz, Caner, Elneny, Diaby, Boateng, Atiba, N'koudou, Burak.

Kaynak:superhaber.tv/goal.com/ntvspor.net