Türk futbolunun dev kulüpleri uzun yıllardır ekonomik sorunlarla boğuşuyorlar.

Ülke futbolunun kurtuluşu olarak görülen yapılandırma anlaşmalarında son düzlüğe girildi.. Geçen sezon Bankalar Konsorsiyumu ile yapılan anlaşmanın şartlarının değiştirilmesi için bir süredir görüşmeler yürüten kulüplerden, anlaşmaya varılması sonucunda genel kurul çağrıları gelmeye başladı.

GÜNDEM MADDESİ AYNI
Kulüplerin genel kurul çağrılarında aynı gündem maddesi yer alıyor. 25 Eylül'de imzalandığı belirtilen niyet mektubu çerçevesinde kulüplerin yapacağı "Finansal Yeniden Yapılandırma Temel Prensipleri" anlaşmasının şartları müzakere edilecek. Kulüplerin borçlarının yapılandırma şartları, anlaşma detayları genel kurul üyelerine de aktarılacak ve ardından imza için onay oylaması yapılacak.

10 YILDA ÖDENECEK
Bu yılın ve gelecek yılların bütçelerinin de onaya sunulacağı genel kurullar sonrası, Bankalar Konsorsiyumu ile masaya oturacak olan kulüpler daha önce vardığı prensip anlaşmasını imzaya dökecek. Bankalar Konsorsiyumu ile yapılan anlaşma neticesinde daha önce gizlilik olduğu gerekçesiyle açıklanmayan anlaşmalar bu kez net bir şekilde açıklanacak. Anlaşma iki yılı ödemesiz olmak üzere 5 yıllık iken, bu kez borçların 10 yıla yayılacağı kaydedildi.

Kaynak: Fotomaç