Süper Lig'de 14. hafta karşılaşmalarında Fenerbahçe ile Gençlerbirliği karşı karşıya geliyor.

Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı, hakem Ali Şansalan yönetecek.

Ligde üst üste aldığı iki beraberlikle sarsılan ve 22 puanla 6. sırada yer alan Fenerbahçe, alacağı galibiyetle zirve takibini sürdürmek istiyor.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesinin ardından oynadığı dört maçta ikişer galibiyet ve beraberlik alan Gençlerbirliği ise çıkışını sürdürmeye çalışacak.

Maç Fenerbahçe - Gençlerbirliği
Tarih 6 Aralık Cuma
Saat 20:30

TV & İnternet Yayını


TV Yayını beIN SPORTS 1
İnternet yayını beIN Connect

Muhtemel 11'ler


Fenerbahçe'de sarı kart cezalısı olan Nabil Dirar ile sakatlığı nedeniyle ilk yarıyı kapatan Victor Moses bu maçta forma giyemeyecek. Hafif sakatlığı bulunan Hasan Ali Kaldırım'ın durumunun ise maç saatinde belli olması bekleniyor.

Konuk ekipte Erdem Özgenç ve Ahmet Oğuz sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

Fenerbahçe: Altay, Isla, Zanka, Serdar, Hasan Ali, Gustavo, Ozan, Emre, Deniz, Muriqi, Rodrigues

Gençlerbirliği: Ertaç, Diallo, Flavio, Toure, Halil, Baiano, Berat, Sio, Sessegnon, Candeias, Stancu


Maç Öncesi OPTA İstatistikleri


  • Gençlerbirliği ile oynadığı son 10 Süper Lig maçında da gol atan Fenerbahçe (8G 1B 1M), en son Nisan 2013'teki karşılaşmada gol sevinci yaşayamadı (0-2).

  • Fenerbahçe deplasmanında çıktığı son 15 Süper Lig maçının sadece birinden puan alabilen Gençlerbirliği (1B 14M), bu stattaki son karşılaşmadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmıştı (Şubat 2018).

  • Süper Lig'de iki maçtır kazanamayan Fenerbahçe (2B), bu sezon henüz üç maçlık galibiyet hasreti yaşamadı.

  • Hamza Hamzaoğlu göreve geldikten sonra oynadığı dört maçtan sekiz puan çıkaran Gençlerbirliği (2G 2B), sezonun ilk dokuz haftasında altı puanda kalmıştı.

  • Bu sezon skor olarak geri düştüğü maçlardan en fazla puan çıkaran iki takımdan biri Fenerbahçe (7; Sivasspor ile birlikte).

  • Süper Lig'in ilk 13 haftasında oynanan maçların ilk yarılarında en fazla gol atan takım olan Fenerbahçe (13), aynı zamanda ilk 15 dakikalarda en fazla gol bulan iki ekipten biri (4; Trabzonspor ile birlikte).

  • İlk 11'de çıktığı son dört Süper Lig maçında dört gol atan Vedat Muriqi, ilk yedi karşılaşmada rakip fileleri üç kez havalandırabilmişti. Bu sezon Süper Lig'de attığı gollerle takımına en fazla puan kazandıran oyuncu Muriqi (7 golle 9 puan).

  • Bu sezon Süper Lig'de henüz golü olmayan oyuncular arasında en fazla şut çeken isim Max Kruse (26). Alman oyuncu, geçen sezon Werder Bremen formasıyla Bundesliga'da çektiği son 26 şutta altı gol kaydetmişti.

  • Son üç haftada da rakip fileleri havaladıran Bogdan Stancu (toplam dört gol), Süper Lig kariyerinde sadece bir kez daha uzun bir seri yakaladı (Eylül-Ekim 2012'de beş maç).

  • Ersun Yanal, teknik direktörlük kariyerinde Hamza Hamzaoğlu ile oynadığı yedi Süper Lig maçının dördünü (1B 2M) ve son üç karşılaşmayı kazandı