Ocak ayının gelmesiyle ligde transfer savaşları kızıştı.

Spor Toto Süper Lig'in 2 ezeli rakibi Fenerbahçe ve Galatasaray bu kez genç oyuncular için karşı karşıya geldi.

Lige iyi bir başlangıç yapan ancak son haftalarda ciddi şekilde istediği yükselişi yakalayamayan Sarı Lacivertli takımda gözler transfere çevrildi. Sezon başında 18 transfer yapan ve hemen hemen bir o kadar oyuncuyla da yollarını ayıran Fenerbahçe, yeni transferlerinin bazılarından istediği verimi alamadı.

Son olarak Kasımpaşa karşısındaki galibiyetle moral bulan Sarı Lacivertli ekip devre arasında kadrosuna takviye yaparak şampiyonluk ipini göğüslemek istiyor.

Antalyaspor karşısında golsüz berabere kalan ve zirveyi Beşiktaş'a kaptıran Galatasaray, hücum hattında sorunlar yaşıyor.

Takıma geldiğinden bu yana beklenen performansa çıkamayan Kolombiyalı golcü Falcao ile birlikte, sorumsuz tavırlar sergiyen Diagn, Sarı Kırmızılı teknik direktör Fatih Terim'i düşündürüyor.

Devre arasında hücum hattına takviye yapmak isteyen Galatasaray rotasını Bursaspor'un genç oyuncularına çevirdi.

TFF 1. Lig takımlarından Bursaspor'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Ali Akman, yeteneğiyle göz dolduruyor.

Yeşil Beyazlı ekibin 18 yaşındaki golcüsünü renklerine bağlamak için Fenerbahçe ve Galatasaray yarış halinde. Özellikle Türk futbolcular üzerinde ciddi bir etkisi bulunan Sarı Lacivertli sportif direktör Emre Belözoğlu bu transfer konusunda önde görülse de genç oyuncunun eski Galatasaraylı milli futbolcu Ayhan Akman'ın da yeğeni olması kararına etki edebileceği iddia ediliyor.

Bu sezon forma giydiği 17 maçta 9 gol 3 asistlik performans sergileyen Ali Akman, daha önce Bursaspor'da şampiyonluk yaşamak istediğini de söylemişti.

Fenerbahçe ve Galatasaray, Bursaspor'un parlayan değerlerinden birisi olan Burak Kapacak için de girişimlere başladı.

21 yaşındaki kanat oyuncusu bu sezon takımının yükselişine katkı sağlayan en önemli isimlerden.

Ligin ilk yarısında hem Fenerbahçe'nin hem de Galatasaray'ın bu tip bir kanat oyuncusuna ihtiyaç duyması Burak Kapacak yarışını kızıştırdı.. Öte yandan bu sezon Bursaspor'da 18 maça çıkan genç futbolcu 5 gol ve 3 asistlik performansa imza attı.

Kaynak: Fotomaç