Milliyet’e konuşan 25 yaşındaki Milli futbolcu Kaan Ayhan, kulübünde mutlu olduğunu ancak transferde her şeyin olabileceğini dile getirirken şu ifadeleri kullandı; “Kulüp değiştirmek hiç aklımdan geçmedi. 2022’ye kadar sözleşmem var. Ama kariyerimin sonuna kadar burada kalacağım diye bir söz vermedim kendime. Mutlu olduğum sürece burada kalmaktan yanayım. Tabii zaman ne gösterir bilinmez”

Bundesliga ekibi Fortuna Düsseldorf'un kendisi için ciddi bir bonservis bedeli istediğini belirten Kaan Ayhan, “Gerçi bu yaz transfer döneminde bazı şeyler farklı olacak. Önümüz açık. Ben de önümü açık tutmaya çalışıyorum. Türkiye’de oynamak isterim tabii ki... Açıkçası biraz tecrübem olduğu için Düsseldorf’un istediği rakam az değil. Türkiye’de oynamak hayallerimden biri ama ne zaman olur bunu bilmiyorum. İtalya veya İngiltere de olabilir. Belki Düsseldorf’ta uzun yıllar kalacağım” ifadelerini kullandı.

Geçen hafta itibarıyla antrenmanlara başladıklarını dile getiren Milli futbolcu şu açıklamayı yaptı; “Hoca bizi gruplara ayırdı. Önce ikişer grupla başladık. Son olarak dörderli gruplara geçtik. Tabii mesafeyi korumaya dikkat ediyoruz. İki metrelik mesafe ile mücadeleye girmeden, bol bol paslaşarak antrenman yapıyoruz şu an. Fitness seviyemizi de yükseltmeye çalışıyoruz. Bundesliga’da ligin akıbeti konusunda bizim de bilgimiz yok. Nasıl devam edeceğini biz de bilmiyoruz. Futbolcu açısından tabii ki farklı bir ortam ve ambians bizleri bekliyor olacak. Orası kesin. İlk maça nasıl çıkıyorsak öyle olacak. Sezon başlangıcı gibi diyelim. İki hafta hiç çıkamadık. Yemek yedik, oturduk. Sezon sıfırdan başlamış gibi olacak” 

Geçmişte Süper Lig ekibi Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim için yaptığı Felix Magath benzetmesinin biraz farklı anlaşıldığını da dile getiren Kaan Ayhan, “O röportajda galiba biraz farklı anlaşıldım. Çocukken EURO 2008’i hatırlıyorum. Televizyonun karşısında Milli Takım’ı destekliyordum. O zamanlar Felix Magath da Schalke’nin başındaydı. Ben de Schalke altyapısında oynuyordum. Benim gözümde Fatih Terim biraz sert gözüküyordu. İkisi de sert hocalardandı. Milli Takım’a o önyargı ile gittim. Çok babacan, cana yakın bir isim gördüm. Fatih Hoca beni ilk Milli Takım’a çağıran isimdi. Ona saygım ve sevgim sonsuz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Goal.com