Süper Lig'de oynanan Hatayspor maçının 88. dakikasında Emre Akbaba'nın yerine oyuna giren ve 90+3'te fileleri havalandıran genç futbolcu Kerem Aktürkoğlu, sahada kaldığı 6 dakikada yeteneklerini sergiledi.

Geleceğin yıldızı olarak görülen 22 yaşındaki Kerem'i Galatasaray transfer döneminde ezeli rakibi Fenerbahçe'nin elinden kaptığı iddia edildi.

İşte o iddianın detayları;

Sarı Lacivertli kulüp adına çalışan scoutlar, Erzincanspor'u 3. Lig'de şampiyonluğa taşıyan Kerem Aktürkoğlu için ''Kesinlikle transfer edilmeli. İleride Avrupa'ya satıp para kazanabiliriz'' raporunu verdi.

Fenerbahçe'de sportif direktörlüğe getirilen Emre Belözoğlu bizzat devreye girdiği ve oyuncunun menajeri ile iletişime geçtiği ancak talepleri duyan Belözoğlu, ''Ben 3. Lig oyuncusuna imza parası vermem'' diyerek telefonu kapattığı öne sürüldü.

Galatasaray ise işi bitirdi.

Tecrübeli teknik direktör Fatih Terim'in de alınmasını çok istediği Kerem'de ısrarcı olan Sarı Kırmızılı kulüp genç oyuncuyu 850 bin TL maaşa ikna etti. Kerem'den çok umutlu olan Terim, 1998'li sol kanadı yavaş yavaş A Takım'a hazırladığı ve Türk futboluna bir yıldız kazandırmayı hedeflediği öğrenildi.

Öte yandan şampiyonlukla tamamladığı 2018- 19 sezonunda 11 haftada 20 puan toplayan Galatasaray, aynı periyotta 23 puana ulaşırken bu başarısını az gol yemesine borçluydu. Sarı Kırmızılı takım, 11 maçta kalesinde sadece 7 gol gördü.

Uruguaylı kaleci Muslera'nın yokluğuna rağmen Fatih Öztürk-Okan Kocuk ikilisiyle son 13 yılın en iyi savunma istatistiği ortaya çıktı.

Futbola 2013-14'te Gölcük altyapısında başlayan Kerem, 2015- 16'da Başakşehir'e geldi.

U21 takımında oynayan genç yıldız, o dönem Emre Belözoğlu'nun da yer aldığı A Takım'la da antrenmanlara çıkmıştı.

Kaynak: Mynet Spor