Süper Lig'in 12. haftasındaki Gaziantep FK-Kasımpaşa mücadelesi, son düdükten sonra, 4 dakika daha oynandı. Kalyon Stadı'nda oynanılan ve 2-0 ev sahibin üstünlüğüyle süren maçın normal süresi sonunda hakem Halis Özkahya 9 dakika uzatma verdi. Mücadele, 90+5. dakikada Özkahya'nın yanlış son düdüğüyle bitti ve takımlar soyunma odasına girdi.

Özkahya, yardımcı hakemlerin uyarısıyla maçı erken bitirdiğini anladı ve kalan 4 dakikanın bititmek adına takımları sahaya çağırdı. Bir süre takımlar sahada ısındıktan sonra mücadele kalan 4 dakikanın oynanması için hakem atışıyla tekrar başladı. Eksik sürenin oynanmasından sonra karşılaşma, Özkahya'nın ikinci bitiş düdüğüyle bitti. Halis Özkahya'nın soyunma odasına giderken moralinin olmadığı gözlendi.

Halis Özkahya'nın hatasını eleştiri de bulunan eski hakem Bünyamin Gezer, "Hayatımda çok hakem hatası gördüm ama böylesini görmedim. Türk hakemliği ne hale gelmiş. Asla kabul edilebilecek bir olay değil. Merkez Hakem Kurulu'nun disiplin anlayışı böyle maçlardan geçer. Ben olsam, Halis Özkahya ve ekibini haftalar boyu bekletirim. Bu olay dünya basınına da düşer." açıklamasını yaptı.

Gaziantep FK Kalecisi  ''Günay Güvenç: Herkes hata yapabilir. Hakem de normal bir insan, bizi geri çağırdı. Kamuoyu bunu değerlendirecektir. Çok tecrübeli bir hakem.'' dedi.

Gaziantep FK teknik adamı Erol Bulut: ''9 dakika gösterildi. Sonra 5. dakikada maçı bitirdi. Ne söyleyebilirim? Hepimiz insanız, biz de hata yapıyoruz. O da insan. Ufak bir hata yapmış olabilir, bugün iyi bir maç yönetti.'' ifadelerini kullandı.

Kasımpaşa'nın çalıştırıcısı  Hakan Kutlu: ''Herkes hata yapabilir. O konuyla alakalı konuşmak bile istemiyorum. Oluyor böyle şeyler, çıkıp düzeltildi sonradan.'' şeklinde değerlendirdi.

KAYNAK: NTV SPOR