Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak maç, saat 21.00'de başlayacak. Dev karşılaşma da hakem Ali Palabıyık düdük çalacak.

İyi başlayamadığı sezonun ikinci yarısında toparlanarak zirve yarışına ortak olan Galatasaray, 26. haftadan sonra koronavirüs nedeniyle lige verilen araya liderin 3 puan gerisinde 3. sırada girdi. 

Sarı Kırmızılı ekip, aradan dönüşte çıktığı 2 mücadelede de istediği sonuçları alamadı.

Galatasaray, bu maç öncesinde Medipol Başakşehir'in 8, ikinci Trabzonspor'un 7, üçüncü Demir Grup Sivasspor'un ise 2 puan gerisinde 51 puanla 4. sırada yer alıyor.

Turuncu Lacivertli takım teknik direktör Okan Buruk yönetiminde gösterdiği performansla şampiyonluğun en önemli adaylarından olarak haftaya zirvede girdi.

İki takım arasında ligin ilk devresinde oynanan mücadeleyi Başakşehir, deplasmanda 1-0'lık skorla kazanmıştı.

Galatasaray, sakatlık ve cezalılar nedeniyle Medipol Başakşehir maçına birçok önemli oyuncusundan yoksun çıkacak.

Rizespor maçında tibia ve fibula kemiklerinde oluşan kırık nedeniyle ameliyat edilen kaleci Muslera, diz bağlarında yırtık meydana gelen Florin Andone müsabakada forma giyemeyecek.

Sezonu kapatan Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera ve Andone'nin yanı sıra sakatlıkları bulunan Falcao ile Marcao da maçın kadrosunda yer alamayacak. Cezaları bulunan Mariano Filho, Adem Büyük ve Ahmet Çalık da Başakşehir karşılaşmasında sahaya çıkamayacak.

Galatasaray'da Başakşehir mücadelesi öncesinde 3 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Sarı Kırmızılı ekipte Seri, Feghouli ve Ömer Bayram yarın kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve 30. haftada oynanacak Trabzonspor karşılaşmasında görev alamayacak.

Başakşehir'de ise Galatasaray mücadelesi öncesinde tek eksik bulunuyor. 

İstanbul ekibinde kart cezalısı Slovak savunma oyuncusu Skrtel bu mücadelede forma giyemeyecek. Teknik direktör Okan Buruk'un, stoperde Ponck'a görev vermesi bekleniyor. 

Turuncu Lacivertli takımda Alexandru Epureanu ve Danijel Aleksic ve Mahmut Tekdemir, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu üç futbolcu, Galatasaray mücadelesinde sarı kart görmeleri halinde takımlarının 30. haftada deplasmanda  Antalyaspor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

Süper Lig'de oynanacak dev maçta ilk 11'lerin şu şekilde olması bekleniyor;

Başakşehir: Mert Günok, Caiçara, Ponck, Epureanu, Clichy, Mahmut Tekdemir, İrfan Can Kahveci, Visca, Aleksic, Crivelli, Demba Ba

Galatasaray: Okan Kocuk, Linnes, Donk, Lemina, Saracchi, Seri, Ömer Bayram, Feghouli, Belhanda, Emre Akbaba, Onyekuru

Kaynak: Goal.com