TÜRKİYE’DE MAÇLAR ŞİFRESİZ OLACAK MI?

Şu an bein sports cephesinden maçların şifresiz bir şekilde yayınlanmasıyla ilgili herhangi bir bilgi gelmedi. BeIN Sports'un önümüzdeki zaman içerisinde bir açıklama ile duyuru yapması bekleniyor.

NİHAT ÖZDEMİR'DEN KONUYA DAİR AÇIKLAMA

Süper Lig maçlarının şifresiz yayınlanıp yayınlanamayacağı yönündeki soruya açıklık getiren Nihat Özdemir, “Alınmış bir karar yok. Maçların hangi şartlarda yayınlanabileceğini yayıncı kuruluş beIN SPORTS yöneticileri ile konuşacağız. Corona virüs tehdidi nedeniyle maçların seyircisiz oynandığı ülkelerde alınmış bazı kararlar var. Dünyada örnekleri mevcut. Almanya ve Portekiz'deki yayıncılar karşılaşmaları şifresiz yayınlama kararı aldı. Yapacağımız görüşme sonrası durum netlik kazanır” dedi.

ALMANYA VE PORTEKİZ LİGİ ŞİFRESİZ

Portekiz’de ligin yayıncısı Sport TV, 2 hafta; Bundesliga yayıncısı Sky Germany ise 3 hafta boyunca maçların şifresiz yayınlanacağını açıkladı.

Sport TV, kararın gerekçesi olarak, “İnsanların evlerinde, karantina altında, aileleriyle birlikte içeriklere rahatça ulaşmasını sağlamak için böyle bir karar aldık.” açıklamasında bulundu.