Süper Lig'in 20. hafta maçında Trabzonspor deplasmanda Gençlerbirliği'ne konuk oldu. Karadeniz ekibi, Jose Sosa ve Nwakaeme'nin attığı gollerle başkent deplasmanından 2-0'lık galibiyet elde etti.

Üst üste 5. mücadelesinden de galibiyetle ayrılan Bordo Mavili ekipte golcü oyuncu Sörloth kırmızı kart gördü.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 41'e çıkardı ve bir maç eksiği olmasına rağmen maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Gençlerbirliği ise 21 puanda 13. sırada yer alıyor.

MÜCADELENİN ÖNE ÇIKAN AYRINTILARI

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasındaki Gençlerbirliği sahasında ağırladığı Trabzonspor ile ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı.

11. dakikada Erdem Özgenç'in kullandığı serbest vuruşta savunmanın karşıladığı top Sessegnon'un önünde kaldı. Sessegnon'un ceza yayının hemen gerisinden yaptığı etkili vuruşta kaleci Uğurcan Çakır, topu kornere çeldi.

24. dakika Gençlerbirliği, Nadir Çiftçi ile mutlak gol pozisyonundan faydalanamadı. Ani gelişen Gençlerbirliği atağında sağdan ceza sahasına giren Candeias'ın pasında Nadir, topu boş kaleye gönderemedi.

44. dakikada Sosa'nın ceza yayından kullandığı serbest vuruşta top üstten dışarı gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. 

Trabzonspor, mücadelenin 79. dakikasında Jose Sosa'nın penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti.

Bu golden hemen 4 dakika sonra sahneye çıkan Nwakaeme ceza sahası dışında sağ çaprazdan şık bir golle farkı ikiye çıkardı.

90. dakikada Alexander Sörloth, Hüseyin Göçek'in "VAR" incelemesinin ardından kırmızı kart ile cezalandırıldı.

Karşılaşmanın sonuna en az 8 dakika eklendi.

Mücadelede başka gol olmayınca, Trabzonspor başkent deplasmanından 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Kaynak: TRT Spor