Anadolu Efes maçının üçüncü çeyreğinde soyunma odasına giden Fenerbahçe Beko'nun yıldızı Gigi Datome'nin geçici hafıza kaybı yaşadığı öğrenildi.

Basketbol Süper Ligi final serisinde nefesleri kesen beşinci maç geride kalırken mücadele sırasında şok bir olay yaşandı.

Fenerbahçe Beko’nun İtalyan yıldızı Gigi Datome, karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde başına aldığı darbenin ardından bir süre oyuna devam ettikten sonra kendisini kötü hissederek soyunma odasının yolunu tuttu. Skandal olay da bu noktadan sonra yaşandı.

Eurohoops kaynaklarına gelen bilgiye göre Gigi Datome’nin ilk kontrolleri salonda bulunan sağlık ekibi tarafından yapıldı ve İtalyan yıldızın geçici olarak hafıza kaybı yaşadığı, bu sebeple hızlı bir şekilde hastaneye götürülmesi gerektiği belirlendi. Ancak salonda bulunan ambulans, maç sırasında yerinden ayrılamayacağı gerekçesi öne sürülerek Datome’yi hastaneye götürmedi. Bunun üzerine Fenerbahçe yetkilileri bir ofis aracı bularak Datome’yi hastaneye götürdü ve yıldız oyuncunun tedavisine başlandı.

Salonda yaşanabilecek sağlık problemleri sebebiyle bekletilen ambulansın geçici hafıza kaybı yaşayan bir oyuncuyu hastaneye götürmemesi büyük tepkiyle karşılandı.