Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 13. haftasında Fenerbahçe Doğuş, konuk olduğu Beşiktaş Sompo Japan’ı 76-71'lik skorla devirdi ve taraftarına yeni yıl hediyesini teslim etti.. Siyah-Beyazlıların maça kötü bir giriş yapmasını çok iyi değerlendiren konuk ekip, farkı uzun süre çift hanelerde tuttu. Son bölümde Beşiktaş Sompo Japan farkı kapatmaya çalışsa da, Fenerbahçe Doğuş parkeden galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Doğuş 11. galibiyetine imza atarken; Beşiktaş Sompo Japan ise 4. yenilgisiyle tanıştı.

Karşılaşmaya Fenerbahçe Doğuş, Jason Thompson’ın boyalı alandan bulduğu isabetlerle başladı. Sinan Güler’in top kaybında Muratcan Güler, Beşiktaş Sompo Japan’ın ilk sayılarını kaydetti: 4-2. Agusto Lima, smacıyla 6.27 kala skoru eşitledi: 4-4. Marko Guduric ve Jason Thompson’dan skor üretmeye devam eden Sarı-Lacivertliler, 4.45 kala gelen TV molasına önde girdi: 10-4. Mola dönüşünde Earl Clark ile skor bulan Beşiktaş Sompo Japan’a konuk ekip, Marko Guduric’le yanıt verdi: 13-6. Skor bulmakta zorlanan ev sahibi ekip karşısında Fenerbahçe Doğuş, Sinan Güler ve Jason Thompson farkı çift hanelere çıkardı. Fenerbahçe Doğuş, son 1.44’e 11 sayı önde girdi: 19-8. Sertaç Şanlı ve Jan Vesely’nin karşılıklı isabetleri periyodun skorunu belirledi: 21-10.

İlk çeyrekte Beşiktaş Sompo Japan, 12 denemede 3 isabet bulabildi. Fenerbahçe Doğuş’ta ise 16’da 9 isabet buldu.

İkinci çeyreğe Jon Diebler’ın sayılarıyla başlayan Siyah-Beyazlılar, Jan Vesely ve Melih Mahmutoğlu’nu durduramadı. Fenerbahçe Doğuş, farkı 14 sayıya çıkardı: 26-12. 12. dakikada Beşiktaş Sompo Japan Coach’u Ufuk Sarıca mola aldı. Mola da Siyah-Beyazlılara çare olmadı. Arka arkaya Jan Vesely’nin smaçları gelince fark 18’e çıktı: 30-12. Coach Sarıca, 6.23 kala bir kez daha mola aldı. Moladan Erkan Veyseloğlu’nun isabetiyle dönen Beşiktaş’a Fenerbahçe Guduric, Wanamaker ve Nicolo Melli ile yanıt verdi: 38-14. Kyle Weems ve Erkan Veyseloğlu ile üç sayı çizgisinin gerisinden ilk isabetlerini bulan ev sahibi, skoru 38-20’ye getirdi. 3.38 kala Fenerbahçe Doğuş Coach’u Zeljko Obradovic, mola istedi. Mola dönüşünde Kyle Weems ve Ryan Boatright ile skor bulan Beşiktaş Sompo Japan’a Fenerbahçe Doğuş, Marko Guduric ve Jan Vesely ile yanıt verdi. Son 1.39’a Sarı-Lacivertliler 45-26 önde girdi. Augusto Lima’nın boyalı alandan bulduğu isabetlerle Beşiktaş Sompo Japan farkı 15’e düşürdü: 45-30. Bu aynı zamnada devrenin skoru oldu.

Fenerbahçe Doğuş’ta Marko Guduric 13 sayıyla (yüzde 83 isabet) ve Jan Vesely 10 sayı (yüzde 100 isabet) ile devreyi tamamladı.

Üçüncü çeyreğe Kyle Weems’in üçlüğüyle başlayan Siyah-Beyazlılara, Fenerbahçe Doğuş Jason Thompson ve Marko Guduric ile yanıt verdi: 48-33. Kenan Sipahi ve DJ Strawberry’nin isabetleriyle farkı eritmeye çalışan ev sahibi ekip, Luigi Datome ve Ali Muhammed’i durduramadı. İki oyuncudan arkaya 11 sayı bulan Fenerbahçe Doğuş, farkı 17’ye getirdi: 59-42. 4.33 kala TV molası geldi. Kenan Sipahi, Agusto Lima ve Ryan Boatright ile 6-0’lık bir seri yakalayan Siyah-Beyazlılar, farkı 11’e indirdi: 59-48. Fenerbahçe Doğuş Coach’u Zeljko Obradovic, 2.45 kala mola istedi. Mola dönüşünde Earl Clark ile isabet bulan Beşiktaş Sompo Japan’a konuk ekip, Jan Vesely ve Brad Wanamaker ile yanıt verdi. Fenerbahçe Doğuş, final periyoduna 65-51 önde girdi.

Final periyoduna Beşiktaş Sompo Japan Sertaç Şanlı ve Earl Clark’ın sayılarıyla başladı: 65-55. Jan Vesely, Sinan Güler ve Nicolo Melli’den arka arkaya isabetler bulan Sarı-Lacivertliler, son 4.37’ye girerken farkı 13’e çıkardı: 72-59. Ryan Boatright ve Sinan Güler’in karşılıklı isabetlerinden sonra son 3.40’a Fenerbahçe önde girdi: 74-62. Beşiktaş Sompo Japan Coach’u Ufuk Sarıca mola istedi. Agusto Lima’nın takip smacına Wanamaker, serbest çizgiden yanıt verdi. 1.45’e girerken bu sefer Fenerbahçe cephesinden mola geldi: 76-64. Mola dönüşünde Jon Diebler ve Lima’nın isabetleriyle Beşiktaş Sompo Japan farkı 7’ye indirdi: 76-69. Kyle Weems’in smacı maçın skoruu belirledi: 76-71.

Fenerbahçe Doğuş’ta Jan Vesely ve Marko Guduric, 15’er sayıyla maçı tamamladı.

Beşiktaş Sompo Japan’da Kyle Weems ve Agusto Lima 12’şer sayıyla maçı bitirdi.