Sarı-lacivertliler, parkeye Erick Green, Ali Muhammed, Nikola Kalinic, Nicolo Melli ve Ahmet Düverioğlu beşiyle çıktı.


Hava atışı sonrası ilk hücum Fenerbahçe'nin olurken, mücadelenin ilk basketi de Nicolo Melli'den geldi(3-0). Rakip ise Cevher Özer'in 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetli şutla cevap verdi(3-3). Ahmet Düverioğlu ve Ali Muhammed'in basketleriyle ilk 5 dakikalık bölüm 13-7 Fenerabahçe üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin devamında Afyon Belediyespor, Tyrus Mc Gee ve Serkan Menteşe ikilisiyle farkı 3 sayıya indirdi(15-12). Çeyreğin son 3 dakikalık bölümündeyse Nicolo Melli, Ali Muhammed ve Melih Mahmutoğlu'nun etkili oyunuyla farkı açan Fenerbahçe, ilk çeyreği 28-16 önde tamamladı.

İkinci çeyrek Earl Calloway ve Joffrey Lauvergne'in karşılıklı basketleriyle başladı(30-18). Rakip takım maçın başında Talat Altunbey ve Cevher Özer'le skoru 30-23'e getirse de, Fenerbahçe, pota altında Joffrey Lauvergne ile etkili oldu(32-23). Bu bölümde oyuna dahil olan Sinan Güler'in de 4-0'lık serisiyle 36-23'lük üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe, Melih Mahmutoğlu'nun da skor yüküne ortak olmasıyla soyunma odasına 43-31'lik üstünlükle girdi.

Üçüncü periyota Marko Guduric'in 3 sayılık basketiyle başlayan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, farkı 15 sayıya çıkardı(46-31). Afyon Belediyespor, Tyrus Mc Gee ve Dorukhan Engindeniz'le farkı eritmeye çalışsa da sarı-lacivertliler, Ali Muhammed-Nikola Kalinic-Ahmet Düverioğlu üçlüsünün etkili oyunuyla ilk 5 dakikayı 58-44'lük skorla önde geçti. Geriye kalan dakikalarda Erick Green ve Joffrey Lauvergne'la rakip potayı zorlayan Fenerbahçe, final periyotuna 66-53 önde girdi. Mücadelenin dördüncü çeyreğinde de üstün bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Egehan Arna ve Ekrem Sancaklı gibi genç isimlerin de skora yaptıkları katkıyla rakibini 92-68 mağlup etti.

Kaynak: Sporx