Bomonti Hilton'da düzenlenen zirveye Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic de katıldı.

Obradovic, yaptığı konuşmada Sarı-Lacivertli  taraftarları överek, şu cümleleri kullandı;

"Fenerbahçe öyle bir kulüp ki hangi ülke ya da şehirde oynarsanız sizi desteklemeye gelen taraftarlarınız oluyor. Nereye gidersek gidelim Avrupa'nın çeşitli yerlerinden gelen taraftar destekliyor bizi. Oyuncularıma bunu söylüyorum. Ne kadar çok insanı mutlu ediyoruz, diye. Burada milyonlarca insandan bahsediyoruz."

Yakaladığı başarıların arkasında ekip çalışmasının olduğunu belirten Obradovic, şu şekilde konuştu;

"25 yıl içerisinde basketbol çok değişti. Her gün farklı bir hedefiniz oluyor ve hep başarılı olmak zorundasınız… Ben de bu şekilde kendimi geliştirerek yoluma devam ediyor. Başarının sırrı hangi işi yapıyorsanız yapın, her şeyi bildiğinizi zannediyorsanız aslında kariyerinizi sonunu hazırlıyorsunuz demektir.

Basketbolda her zaman antrenörün arkasında bir takım vardır. Mesela şu an ekibim Trabzon mücadelelerinin hazırlıklarında… Benim ilk antrenör olduğum zamanla şimdiki zaman çok farklı. İlk yılımda sadece 1 asistan koçum vardı. Teknoloji farklıydı, scouting programı yoktu. Şimdi 4 asistanım, 2 fitness koçum var. Basketbol çok değişti ve gelişti. En önemlisi takım çalışmasıdır. Bunun bilincinde olduğum için bu tarz insanlarla çalışmak istiyorum. Çünkü aynı hayattaki gibi asistanlar arkadan vurup yerinize geçmek isteyebilir. Tabii işin şakası ama ekip çalışmasına çok inanıyorum. Ne zaman kulübe gelsem ilk olarak ekibimle konuşurum. Onlara hedeflerini sorarım. Çünkü hedefsiz olursanız başarı imkansızdır. O yüzden gittiğim kulüplerde buna bakarım. Antrenörün en önemli görevi herkesi istediği şekilde çalıştırmak. O yüzden aynı düşünceye sahip olmamız gerekiyor. Bu da tepeden başkandan yöneticilerden ofis ekibi antrenörler ve oyuncular olarak sıralanıyor. Hepimizin en büyük amacı oyuncuları rahat ettirip sadece basketbola konsantre etmek. Değişik düşünceleri de tabii ki dinliyorum. Tartışmak önemli… Ancak doğru yolu bulunca bunu izlemek gerekiyor. İşinizde başarılı olmak istiyorsanız bunlar çok önemli…

Çok önemli bir şey kulüp ve takım bu kurallara uymak zorunda… Sezon içinde zor zamanlar olabiliyor ve küçük şeylerden çıkıyor bu sorunlar. Ben de büyümemesi için devreye giriyorum. Herkese eşit davranıyorum. Önemli olan aramızdaki saygıyı korumak. Her sezon yeni oyuncular geliyor. İyi basketbolcuları tanımak kolay ancak biz daha çok özel hayatına dikkat ediyoruz. Çünkü takımın bir parçası olmak bu yüzden çok önemli… Böylece de zaman geçtikçe sorun yaşamıyorsunuz o oyuncudan… Sezon tabii ki çok uzun ve sorunlar olabilir. Hemen reaksiyon göstermek gerekiyor. Bazen bire bir bazen de takım olarak konuşuruz oyuncularımızla, bazen de başkan-yönetim konuşur. En gurur duyduğum konu Fenerbahçe olarak sağlıklı bir kulübüz… Tekrar saygıya dönmek gerekiyor. Bu seviyede devam edersek, taraftarımızdan da saygıyı görürüz.

Motivasyon işinizin en önemli parçası ve motive olan insan her şeyi başarabilir. Arkanızdaki sponsor desteği çok önemli… Şanslıyız çünkü bir önceki sponsorumuz Ülker de şimdiki sponsorumuz Doğuş da büyük destek veriyor. Onlara teşekkür ediyorum. Basketbola olan büyük sevgilerinden dolayı oluyor bunlar… Diğer kısım da taraftarımızla olan bağımız. Onlar için oynuyoruz. Fenerbahçe öyle bir kulüp ki dünyanın neresinde oynarsanız oynayın taraftar buluyorsunuz. Fenerbahçe’nin bir parçası olmaktan dolayı da gurur duyuyoruz. Oyuncularıma milyonlardan bahsedip ne kadar insanı mutlu ettiklerini söylüyorum. Sportif açıdan bakınca Avrupa ve Türkiye şampiyonu olduğumuz için rakipler bize karşı farklı motivasyonla oynuyor. Oyuncularıma da o seviyede kalmak istiyorsak aynı motivasyonu korumaları gerektiğini söylüyorum. Şimdi önemli bir süreç başlıyor. Baskonia maçları başlıyor." şeklinde konuştu.