Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin ikinci haftasında son şampiyon Fenerbahçe Doğuş deplasmanda Anadolu Efes‘in konuğu olurken maçı 84-80’lik skorla kaybetti.

 Anadolu Efes sezonun ilk galibiyetini evinde alırken, Fenerbahçe ise ilk mağlubiyetini deplasmanda aldı.

Maçın ilk dakikalarında karşılıklı basketler gelirken, her iki takımda skorda üstünlüğü ele alamadı ve dengeli bir oyun ortaya çıktı. Jason Thompson konuk ekipte öne çıkan isim olurken, bu çeyrekte 7 sayılık katkı verdi. Melih Mahmutoğlu da 7 sayıyla takımının en skorer iki isminden biri oldu. Kostas Sloukas ise bu çeyrekte takımına ekstra enerji getirdi. Anadolu Efes de ise Errick McCollum, Real Madrid maçında olduğu gibi yine takımının en etkili ismi olurken, 8 sayıyla öne çıktı ve oyunun dengede kalmasını sağladı. İlk çeyreği Fenerbahçe 19-18’lik skorla önde tamamladı.

Ev sahibi ekip ikinci çeyreğe Errick McCollum ve Ricky Ledo’nun etkili oyunuyla başlarken, ilk 2 dakika geride kalırken skorda 25-22’lik üstünlük yakaladı. Fenerbahçe bu çeyrekte özellikle hücumda istediklerini sahaya yansıtamazken, Marko Guduric takıma az da olsa hareketlilik getirdi ve ilk 5 dakika 31-29 Efes üstünlüğüyle geçildi. Kostas Sloukas ve Brad Wanamaker’ın üst üste bulduğu üçlüklerle Fenerbahçe devrenin bitimine 3:37 kala 35-33 öne geçti. Efes mola dönüşü toparlanırken, Krunoslav Simon ve Doğuş Balbay’ın üst üste üçlükleriyle 40-35 öne geçti. Devrenin sonuna iki takımda savunma disiplininden koparken, soyunma odasına Anadolu Efes 45-40 önde girdi.

Anadolu Efes üçüncü çeyreğe de Vladimir Stimac’ın basket faulüyle başlarken skor 48-40’a geldi ve fark 8 oldu. Ricky Ledo’nun üçlüğüyle skor 51-40 olurken, far çift hanelere çıktı. Fenerbahçe mola dönüşü istediği ritmi yine bulamazken, çeyreğin ilk 4 dakikalık bölümü 55-44’lük skorla geçildi. Temponun zaman zaman oldukça düştüğü, Fenerbahçe’nin bir türlü ritmini bulamadığı bu çeyreği iyi değerlendiren Anadolu Efes son çeyreğe 67-56’lık avantajla girdi.

Son çeyrekte Melih Mahmutoğlu ve Egehan Arna’nın basketleriyle Fenerbahçe farkı tek hanelere indirse de, ilk 2 dakika geride kalırken Krunoslav Simon bulduğu üçlükle skoru 71-60 yaptı ve fark yeniden çift hanelere çıktı. Brad Wanamaker’in üst üste basketleriyle mola dönüşü Fenerbahçe 73-64’le farkı 9’a çekti. Maçın son 5 dakikasına girilirken Jan Vesely üst üste bulduğu sayılarla skoru 73-69 yaptı ve fark 4’e indi. Son 2 dakikalık bölümüme Anadolu Efes 76-75’lik skorla girerken, fark da 1’e kadar indi. Efes mola dönüşü 4-0’lık seri yaparak skoru 80-75’e getirdi ve büyük avantaj yakaladı.

Son 1 dakikalık bölümde skor avantajını iyi değerlendiren Efes maçı 84-80 kazandı.