Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya, takım hakkında son bilgileri paylaştı. Slovenya’da hazırlıklarına devam eden Sarı-Kırmızılı takımdaki gelişmeleri anlatan Yalçınkaya, Emir Preldzic hakkında çok olumlu konuştu.
 
GSTV’de yayınlanan bir programa konuk olan Ömer Yalçınkaya, zamana ihtiyaçları olduğunu belirtti. Dwight Hardy’nin çocuğunun sağlık sorunları yüzünden takıma geç katıldığını ifade eden Yalçınkaya, şöyle konuştu;

“Kamplarda bazı eksiklikler olabiliyor. Göksenin’in de yokluğu bize bir parça özellikle iki numara pozisyonunda sıkıntı çıkartıyor. Kamp döneminde bazı sakatlıklar da yaşanabiliyor. Üst üste oynanan maçlardan dolayı bazı adale problemleri meydana gelebiliyor. Bu yüzden dünkü maçımızı da biraz da antrenman maçı havasında üç periyot üzerinden oynadık. Biz, çalışmalarımızdan memnunuz. Her antrenman, her maç üstüne artı olarak gelecek. Yeni sezondan çok umutluyum. Takım kimyasına kavuşmak için biraz daha zamana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.”

“Emir (Preldzic), geçen sezona göre çok daha farklı. Daha fazla sorumluluk ve süre alıyor. Emir’in Türk basketboluna verdiği katkıyı hepimiz biliyoruz. Çok iyi sinyaller veriyor. Bu, Galatasaray Odeabank adına çok olumlu bir haber. Emir’in dışında Ege’yi de yeni bir transfer olarak görmeliyiz. Onun da sinyallerini aldık. Kumaş olarak kaliteli oyuncularımız var. Uyum süreci her geçen gün daha da artıyor. İyi yoldayız.”