İngiltere’de düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası tüm heyecanı ile devam ediyor. Tüm sporcuların zafere ulaşmak için çabaladığı bu büyük turnuvada nefes kesen maçlar oynanıyor. Tenisçiler kadar taraftarların da heyecan yaşadığı Wimbledon, çeşitli insan hikayelerine de sahne oluyor. Bunlardan en sonuncusu ise tenisseverler kadar bu sporla fazla ilgilenmeyen insanları da yakından ilgilendiriyor. O hikayenin altında ise minik bir taraftarın sevdiği sporcunun havlusuna ulaşma isteği yatıyor.

Bu hikayelerden en ilginci ise dünya 18 numarası ABD’li tenisçi Jack Sock ile dünya 220 numarası Şilili Christian Garin arasındaki maçta yaşandı. Zorlu geçen mücadelenin 4. setinde kenara gelen ve terini silen Jack Sock, yaşanacaklardan habersiz bir şekilde havlusunu kort kenarına attı. Tam bu sırada minik bir taraftar, o havluyu alabilmek için uzandı. Ancak kendisinden yaşça büyük olan bir başka seyirci, sıkı sıkıya sarıldığı havluyu bir türlü bırakmaz. Havlu için bir süre mücadele eden minik taraftar, sonunda pes ederek ve üzgün bir şekilde yerine oturdu.

Mark Schultz @risendevil

Jerk old man stealing a thrown towel of Jack Sock's from a kid after R1 match at 

Bu durumu maç sırasında fark edemeyen Jack Sock, daha sonra görüntüleri izler. Herkes gibi içi cız eden ABD’li tenisçi, minik taraftarı bulmaya karar verir. Twitter hesabından bir mesaj yayınlayan Sock, küçük hayranını tanıyan bir kimse olup olmadığını sorar. Sosyal paylaşım sitesinden adeta ilan veren Sock, kendisini terini sildiği havlu için mücadele edecek kadar çok seven taraftarına yeni bir havlu vermeyi vaat eder.

Şimdi minik taraftarın ortaya çıkıp çıkmayacağı ve Sock’un kendisine yeni bir havlu verip vermeyeceği merak ediliyor.

“DÜNYAYI VERELİM ÇOCUKLARA”

Sock’un yaptığı bu hareketin güzelliği kadar minik taraftarla mücadele eden ve bir çocuğu gözünü bile kırpmadan üzebilen yaşlı adamın yaptığı da konuşulacak. O çocuk belki çok istediği havluya kavuşacak hatta Sock ile tanışma fırsatı da bulacak. Ancak o adamın küçük bir çocuğun isteğine verdiği sert tavır sadece izleyiciler tarafından değil o küçük çocuk tarafından da uzun süre unutulmayacak.

Yaşlı adamın yaptığı hareket sonrası o minik taraftarın mücadelesi ve yaşadığı üzüntüsü sadece Sock’u değil tüm izleyicileri etkiledi. Bir havlunun bile çok görüldüğü o minik çocuğun yaşadığı üzüntü, dünyanın biraz olsun empatiye ve sevgiye ihtiyacı olduğunu, çocuk sevindirmenin ne kadar güzel bir duygu olduğunun unutulduğunu bize bir kez daha hatırlattı.