Avustralya Açık yarı finalinde Novak Djokovic'e kaybettikten sonra menisküs ameliyatı geçiren ve sonrasında iki ay kortlardan uzak kalan Roger Federer, Roland Garros'a katılmayıp Wimbledon'da mücadele etmişti. Ancak sakatlığını tam olarak atlatamayan İsviçreli raket, Rio 2016 öncesinde tam olarak iyileşmeyi amaçladığını ve bu yüzden 2017'ye kadar kortlardan uzak kalacağını duyurdu.

Ancak ünlü tenis yazarı Neil Harman'ın dün akşam saatlerinde attığı bir tweet ve Federer'in sosyal medya paylaşımları tenisseverleri heyecanlandırmaya yetti.

Amerika Açık tek erkekler hakkında şaşırtıcı bir bilgiye sahip olduğunu iddia eden Harman, bu konuda daha fazla detay vermeyeceğini söyleyerek kafalarda soru işareti bıraktı.

İngiliz gazetecinin bu iddiasının ardından Roger Federer, sosyal medya hesaplarından art arda yaptığı paylaşımlarla hayranlarını heyecanlandırdı.

Bu iddiaları güçlendiren bir diğer sebep olarak Federer'in rakiplerinin son durumu gösterilebilir. Dünya 1 numarası Novak Djokovic'in son zamanlardaki dalgalı performansı ve Andy Murray'nin üst üste oynadığı turnuvalar sebebiyle yorgun olduğunu açıklaması geri dönüşü muhtemel kılıyor.