Yasaklı meldonyum maddesini kullandığı gerekçesiyle aldığı 2 yıllık ceza geçtiğimiz gün Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından 15 aya düşürülen Maria Sharapova, kendisine 2 yıl men cezası veren Uluslararası Tenis Federasyonu'na (ITF) karşı dava açmaya hazırlanıyor.

ITF'in adil bir yargılama süreci yürütmediğini ve haksız bir ceza verdiğini ileri süren Sharapova'nın avukatlarının yeniden yargı yoluna başvurabilecekleri öğrenildi.

CAS'ta yürütülen davada Sharapova'yı savunan avukat John Haggerty, karar açıklandıktan sonra yaptığı basın açıklamasında, "Bu kararla birlikte ITF'in değerlendirmesinin kurmaca olduğu ortaya çıktı." değerlendirmesinde bulundu. CAS kararını 'büyük bir zafer' olarak niteleyen Haggerty, "ITF'in hatalı yargılaması ve haksız cezası sebebiyle Maria son birkaç ayda büyük sıkıntılar yaşadı." diyerek, olası bir tazminat davasının da sinyalini vermiş oldu.

Sharapova da dün yaptığı yazılı açıklamada, "Bu süreçte hayata dair birçok ders aldım. Umarım ITF de gerekli dersleri çıkarmıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Sharapova'nın yasaklı madde kullanmaktan sorumlu olduğunun altını çizen CAS, buna karşın Rus tenisçinin bariz bir kusuru olmadığını belirterek cezasını 15 aya indirmişti. 29 yaşındaki tenisçinin cezası, 26 Nisan 2017 tarihinde sona erecek.