Yılın üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon'da birinci turda Fransız rakibi Caroline Garcia'ya mağlup olan Çağla Büyükakçay, mücadelesini çiftler kategorisinde sürdürecek.
Kariyerinin ikinci Grand Slam ana tablo mücadelesini Wimbledon'da veren milli tenisçi Çağla Büyükakçay, açılış turunda 30 numaralı seribaşı Fransız Caroline Garcia'ya 6-2, 6-3'lük setlerle mağlup oldu.
İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşen çim kort turnuvasına doğrudan ana tablodan katılan Büyükakçay, dünya sıralamasının 32. basamağındaki Garcia karşısında maça istediği başlangıcı yapamadı. İlk üç oyunu kazanıp 3-0'lık üstünlüğü ele geçiren Garcia, 28 dakika süren birinci 6-2 ile hanesine yazdırdı.
İki hafta önce İspanya'nın Mallorca kentindeki WTA turnuvasında mutlu sona ulaşarak iddiasını kanıtlayan Garcia, ikinci sete de hızlı girdi ve 3-0'ı buldu. Çağla pes etmeyip arka arkaya aldığı üç oyunla skoru 3-3'te eşitlese de Garcia maçın sonlarında öne çıkan taraftı. Yakaladığı üç oyunluk seriyle bu seti de 6-3'le noktalayan Garcia, 62 dakika sonunda ikinci tur biletini kaptı.
ÇİFTLERDE BRİTANYALI RAKİP
Teklerde ilk turda elenen Büyükakçay, Wimbledon'daki macerasını Polonyalı Klaudia Jans-Ignacik ile ortaklık kurduğu çiftler kategorisinde sürdürecek. Büyükakçay/Jans-Ignacik çifti, birinci turda Britanyalı tandem Heather Watson/Naomi Broady ile kozlarını paylaşacak.