Teniste sezonun üçüncü Grand Slam’i olan Wimbledon başladı. Tek erkeklerde ilk turun en büyük sürprizini ise Stanislas Wawrinka yaşattı. 5 numaralı seribaşı ve Fransa Açık finalisti Wawrinka, 21 yaşındaki rakibi Daniil Medvedev’e 6-4, 3-6, 6-4 ve 6-1’lik setlerle mağlup oldu ve turnuvaya ilk turda veda etti.

İki saat 12 dakikada sona eren maçla genç tenisçi Medvedev kariyerinde ilk kez bir Grand Slam’de ikinci tura yükselme başarısını elde etti. Turnuva öncesi parlak bir hazırlık dönemi geçiren performansı merak edilen Medvedev, inanılmaz bir işe imza attı Wawrinka’nın da kariyer Grand Slam’i hayallerine şimdilik nokta koydu.

1 numaralı seribaşı Andy Murray, 4 numaralı seribaşı Rafael Nadal, 12 numaralı seribaşı Jo-Wilfried Tsonga ve 7 numaralı seribaşı Marin Cilic ise rakiplerini eleyerek 2. tur vizesi aldı.

Nadal rahat başladı

İki yıl ara verdiği çim kortta maça çıkan Rafael Nadal, rakibi Avusturalyalı John Millman’ı 6-1, 6-3 ve 6-2’lik setlerle mağlup ederek, rahat bir galibiyet elde etti ve adını ikinci tura yazdırdı. İspanyol tenisçi, geçtiğimiz yıl sakatlığı sebebiyle Wimbledon’dan çekilmiş, bu yıl ise Wimbledon öncesinde düzenlenen çim kort turnuvalarına dinlenmek amacıyla katılmama kararı almıştı.

Nadal, ikinci turda dünya 43 numarası Amerikalı tenisçi Donald Young ile korta çıkacak.