Süper Lig'e yükselme hesabı yapan TFF 1. Lig ekibi Adana Demirspor, teknik direktör Samet Aybaba'nın gelişiyle yakaladığı yükselişi sürdürüyor.

Deneyimli çalıştırıcı Aybaba'nın göreve geldiği süreçte ikinci sıradaki Samsunspor ile 10, lider Giresunspor ile 14 puan fark bulunurken, 5 haftanın sonunda ilk 2 takımla puan farkını büyük ölçüde kapatmayı başardı.

5 haftalık periyotta üst sıralardaki rakibi olan Samsunspor'u deplasmanda 2-0'lık skorla mağlup eden Mavi Lacivertli takım, Bandırmaspor, İstanbulspor ve Keçiörengücü'nü de aynı skorla yenmeyi başardı. Bu periyotta sadece deplasmanda Eskişehirspor'a 2 puan bırakan Adana ekibi kalan maçlarını kazanarak ilk 2'den Süper Lig'e yükselen takımlar arasında yer almak istiyor.

Bu sezon ligde oynadığı 28 maçta 15 galibiyet alan ve 6 kez mağlubiyetle sahadan ayrılan Adana Demirspor, ligde 4. sırada yer alıyor.

Lider Giresunspor ile 5 puan, ikinci sıradaki Samsunspor ile arasında 2 puan fark olan Mavi Lacivertli takım, cumartesi günü saat 19.00'da deplasmanda karşılaşacağı Akhisarspor'u da mağlup ederek, şampiyonluk iddiasını sürdürmek istiyor..

Kaynak: TRT Spor