TFF 1. Lig'e kötü bir başlangıç yapan ve teknik direktör Ramazan Kurşunlu’nun istifasının ardından Yusuf Şimşek ile anlaşan Balıkesirspor yükselişe geçti.

Kurşunlu ile ligde 7 maçta 1 galibiyet 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Kırmızı Beyazlı ekip, teknik direktörlük görevine Şimşek'in gelmesinin ardından 6 maçta 2 galibiyet ve 4 beraberlik aldı.

1. Lig'de Balıkesir ekii 26 puanla 15. sırada bulunuyor. Ayrıca Balıkesirspor 6 haftadır mağlup olmayan iki takımdan biri.

45 yaşındaki Türk eski milli futbolcu ve teknik direktör Yusuf Şimşek geçtiğimiz günlerde camiaya seslendi ve destek istedi.

Ligde 6 haftadır kaydetmeyen iki takımdan biri olduklarını hatırlatan Şimşek açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı;

"Değerli Balıkesirspor taraftarları ve futbolseverler, bizler eleştiriye her zaman açığız. Fakat oynadığımız son 6 maça bakarsak aldığımız puanlar hiç de küçümsenecek puanlar değil ve bu takımların 5'i direkt rakibimiz. Ayrıca haftalardır puan alamayan, gol atamayan bir takımdan, puan ve puanlar alan, gol atan, az gol yiyen ve de kaybetmeyen bir takım ruhuna büründük. Son 6 haftada kaybetmeyen 2 takımdan biriyiz. Oyuncularımız ve bizler deplasmanda aldığımız 1 puana sevinmeyen, soyunma odasında gözyaşı döken bir ekip olduk. Bizim en büyük kaybımız Ankaraspor maçındaki 2 puandır. Onun için bu oyuncu grubuna herkesin sonuna kadar destek vermesini rica ederim. Şu da bilinsin ki biz bu armayı son dakikaya kadar terletmeye devam edeceğiz."

Öte yandan başarılı hoca 2019 sezonunda da Balıkesirspor'u çalıştırmıştı.