Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören, puan silme cezası ve transfer yasağı ile ilgili TRT SPOR'a demeç verdi.

Mustafa Akgören, Kaleci Boffin ile anlaşma ortamı aradıklarını söylerken, "Biz Eskişehir Kulübü olarak son 3 senedir sıkıntılarla boğuşuyoruz. Yanlış kontratlar, transferlerden dolayı böyle sıkıntılar yaşandı. Boffin, ve birkaç farklı futbolcuyla daha problemler yaşıyoruz. Boffin, Eskişehirspor'da 5 sene forma giyen bir futbolcumuz. Ve ciddi anlamda iyi para kazanan bir futbolcu. Ayrılırken bir problem yaşanmış. Ve yaklaşık 438 bin euro hak edilmiş parası söz konusu. Son tebliğleri yapıldı. Kendisiyle ve avukatıyla görüştük. Şu an ödemeyeceğimizi söyledik. Ancak karşı bir teklif de sunduk. 75 bin euroluk bir daire ve 100 bin euro vermek istedik. Önce kabul etti, ılımlı olduğunu söyledi. Ancak sonradan fikrini değiştirmiş olacak ki, bugün 13.39'da 6 puan silindiğini öğrendiğimiz bir mail aldık." ifadelerini kullandı. 

Başkan Akgören, sözlerine şöyle devam etti: "Kahredici bir durum. Boffin, Eskişehirspor'dan 79 milyonun göremeyeceği kadar çok para kazandı."

"Görüşmelerimizde bir yumuşama vardı. Hatta "oldu" demiş. Bize verilen süre Pazartesi akşamı dolacak. Yine ulaşmaya çalışıyoruz ama öğleden bu yana ulaşamadık. Boffin'den şikayetini geri çekmesini istiyoruz. Her şey Boffin'in elinde. Oturduğu evi ben tutmuştum, uzun yıllar komşuluk yaptık. Ama şu an benimle görüşmek istemiyor. Eskişehirspor'a karşı bu kadar kin dolu olmasını anlayamıyorum. Kendisinin bizden kazandığı paranın yüzde 10'u bile değil istediği para". 

FIFA'ya da serzenişte bulunan. Eskişehirspor Başkanı, "FIFA, bütün dünyanın karantinaya girdiği günlerde böyle bir karar almasını ve hemen uygulamasını asla anlayamadım. Bunu da anlamış değilim." dedi.

Kaynak: TRT SPOR