Bursaspor, altyapıdan yetişen oyuncuların ağırlıkta olduğu kadrosu ile hem ligde hem de Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadeleden kaçınmıyor. Yeşil-beyazlı ekipte Ali Akman, Burak Kapacak ve Batuhan Kör'ün performansı dikkat çekerken genç futbolcuların isimleri şimdiden büyük takımlarla anılmaya başladı..

Transfer konusunda açıklama yapan Bursaspor Kulübü Başkan Yardımcısı Besim Hacıoğulları, şampiyonluk yolunda oyuncuları kaybetmek istemediklerini söyledi..

Hacıoğulları, "Biz bu şehri aslanlar gibi temsil eden bu şehrin çocuklarının mücadelesiyle Süper Lig'e geri dönmek istiyoruz. Ali Akman, Burak Kapacak ve Batuhan Kör ile Avrupa'dan 4 kulüp ciddi şekilde ilgileniyor ama şampiyonluğa giderken oyuncularımızı satmayı kesinlikle düşünmüyoruz." açıklamasında bulundu.

BATUHAN'DAN 2 MAÇTA 6 GOL

Yeşil-beyazlı ekibin altyapısından yetişen 19 yaşındaki genç oyuncu Batuhan Kör, A takım formasıyla ilk kez bu sezon mücadele ediyor. Göztepe karşısında 4 gol kaydeden Batuhan Kör, Bursaspor'un TFF 1. Lig'in 14. haftasında sahasında oynadığı ve 3-0 kazandığı Yılport Samsunspor maçında 2 kez fileleri sarsmıştı.

.Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk gollerini dün atan genç yetenek, ligde de 12 maçta 5 gol atarak takımına katkı sağladı. Kanatlarda ve ileri uçta oynayabilen 1,81 metre boyundaki genç yetenek Batuhan Kör'ün Bursaspor ile 30 Haziran 2023'e kadar sözleşmesi bulunuyor..

18 yaşındaki forvet oyuncusu Ali Akman bu sezon 15 maçta görev yaparken 8 gol ve 3 asist üretti. Altyapının bir diğer ismi Burak Kapacak ise 15 maçta 4 gol, 3 asistlik katkı sağladı..

20 GOLE DİREKT KATKI

TFF 1.Lig ekiplerinden Bursaspor'un iki genç yıldızı Batuhan Kör ve Ali Akman, Türk futboluna adeta umut ile baktırıyor.

18 yaşındaki genç oyuncu Ali Akman, bu sezon 14'ü lig, 1'i de kupa olmak üzere toplam 15 maçta 8 gol 3 asistlik performansıyla 11 gole doğrudan etki etmeyi başardı. 19 yaşındaki bir diğer genç oyuncu Batuhan Kör ise 12'si lig, 3'ü de kupa müsabakasında toplam 15 maça çıkarken, 9 gollük bir performans gösterdi..

Her iki isim Bursaspor bu sezon attığı toplam 32 resmi golün 20'sine doğrudan etki etmeyi başardılar. Ali Akman'ın sözleşmesi bu sezon, Batuhan Kör'ün ise 2023 yılında sona eriyor..

Kaynak: Fotomaç