Geçtiğimiz yıllarda altyapısından yetişen genç futbolcuları, önemli bonservis bedelleriyle yurt içi ve yurt dışı transferlere imza atan Bursaspor, gençlere verdiği önemi yaptığı sözleşmelerde de gösterdi. Yaşları 19 ile 25 arasında değişen genç yetenekler ile uzun süreli sözleşmelere imza atan Bursaspor yönetimi özellikle potansiyele sahip ve gelecek vaadeden bazı oyuncularıyla da sözleşmesini 2024 yılına kadar uzattı. Kulüp böylelikle, hem genç oyuncularına duyduğu güveni gösterdi, hem de olası bir transfer sürecinde elini güçlendirmiş oldu.

GELECEK VAADEDEN DÖRT YETENEK

2019-2020 SEZONU içerisinde A takımda sıklıkla forma giyen ve sahaya çıkan ilk 11’in de birçok kez değişilmez oyuncusu olan 4 oyuncunun sözleşmesini geçtiğimiz yıl uzattı. Bu isimlerden biri olan Burak Kapacak, henüz 20 yaşında olmasına rağman ligde çıktığı 18 maçta yaptığı 7 asist ile dikkat çekiyor. 22 yaşındaki Emirhan Aydoğan ise ligde çıktığı 18 müsabakada 2 gol kaydetme başarısı gösterdi. 23 yaşındaki Sedat Dursun'da, 11 maçta forma şansı bulurken alırken; bu sezon yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun dönem takımdan ayrı kalan 21 yaşındaki Ramazan Keskin de 7 maçta oynadı ve takımına bir gol katkıda bulundu.

ALTYAPIYA GÜVEN TAM

Altyapıdan yetişen bir diğer oyuncu 19 yaşındaki Ozan Koç'da de geçtiğimiz yıl yapılan sözleşme ile 2023 yılına kadar kendisini yeşil beyazlı renklere bağlandı.  Sezon başında takıma katılan ve ilk 11’in değişmez ismi olan 25 yaşındaki kaleci kaleci Çağlar Şahin Akbaba ile Bursa ekibi, 2022 yılına kadar sözleşme imzalamıştı. Bunun yanında altyapıdan yetişen 23 yaşındaki Rüştü Hanlı, 19 yaşındaki İsmail Çokçalış ve 23 yaşındaki Kubilay Kanatsızkuş’un da sözleşmesi bu tarihte son bulacak. Özellikle Kubilay da, 26 maçta 7 gol ve 2 asistiyle dikkat çekti. Bursaspor’un yurtdışı transferlerinden 20 yaşındaki Jani Atanasov için de önemli bir beklenti var. Kuzey Makedonyalı oyuncunun da sözleşmesi 2022’de sona erecek. Henüz 17 yaşındaki yetenek Ali Akman'ın da bir yıllık sözleşmesi bulunuyor.