Kupa'da Süper Lig takımlarına sahayı dar etti Lig'de ise küme düşme hattına geriledi. Kırklarelispor Ziraat Türkiye Kupası'ndaki başarısını lige yansıtamadı.

İkinci Lig Beyaz grup temsilcisi bu sezon Kupa'da aldığı sürpiz sonuçlarla bütün Türkiye'nin takdirini kazanmıştı.

Trakya ekibi Süper Lig takımları Ankaragücü, Gaziantep Futbol Kulübü ve Medipol Başakşehir'i eleyerek Ziraat Türkiye Kupası'nda son 8 takım arasına girdi.

Kırklarelispor çeyrek finalde Fenerbahçe'ye iki maçta da yenilerek Kupa'ya veda etti.

Yeşil beyazlılar Kupa'da güçlü takımlarla mücadele etmenin yorgunluğunu ligde fazlasıyla hissetti. Kupa karşılaşmalarının ardından Kırklarelispor ligde çıktığı ilk maçlardan sadece birini kazandı. İkinci lig ekibi bu tanıma uyan 7 karşılaşmadan 1 galibiyet 3 beraberlik 3 mağlubiyetle ayrıldı. Yeşil beyazlılar bu maçlardaki tek üç puanını ligde galibiyeti bulunmayan ve küme düşmesi kesinleşen Şanlıurfaspor'u 2-1 yenerek aldı. Kırklarelispor'daki düşüş Kupa maçlarından sonra da devam etti.

Trakya ekibi son 6 maçında 4 mağlubiyet 1 beraberlik 1 galibiyet alarak taraftarlarını üzdü. Bu sonuçlar yeşil beyazlıları küme düşme hattına yaklaştırdı. Kırklarelispor 28 hafta sonunda 34 puanla 14'ncü sıraya kadar geriledi.

Trakya temsilcisi ligde kalan 6 maçın ikisinde kendisi gibi kümede kalma mücadelesi veren Başkent Akademi ve Amedspor'la karşılaşacak. Kupa performansıyla Türkiye'nin alkışladığı Kırklarelispor'un kaderini büyük ölçüde bu iki maç belirleyecek.

Kaynak: TRT SPOR