Türkiye 2. Lig Beyaz Grubun 14. Haftasında Samsunspor, ligde -14 puanda bulunan Şanlıurfaspor'u sahasında konuk etti. 

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kayserispor Teknik Direktörlüğü döneminde 01.12.2018 tarihinde oynanan Trabzonspor maçında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketten dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen 1 maçlık ceza nedeniyle karşılaşmayı tribünden takip etmek zorunda kaldı.

Samsunspor, ilk yarıda, oyundaki üstünlüğü aldı ve sık sık rakip alanda tehlikeli ataklar düzenledi. Ancak Bahattin Köse, yakaladığı bir çok gollük fırsatı değerlendiremedi. Devrenin 31. dakikasında ise Bahattin Köse ceza alanı içinde kaleci tarafından düşürülmesiyle takımına penaltı kazandırdı. İlyas Kubilay Yavuz'un bu penaltı vuruşunu gole çevirmesiyle Kırmızı-Beyazlılar ilk devreyi 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren Samsunspor Guido Koçer, Bahattin Köse (2) ve Atabey Çiçek'in kaydettiği gollerle sahadan 5-0 galip ayrıldı.

Samsunspor aldığı galibiyet ile puanını 34'e, lider Manisa FK'da sahasında Amed Sportif'i 3-0'lık skorla geçerek puanını 40'a çıkardı.

Samsunspor gelecek hafta yine sahasında bu kez Sarıyer'i konuk edecek. Şampiyonluk yolundaki rakibi Manisa FK ise  Kırklarelispor deplasmanına gidecek.