Kocaman, kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, Atiker Konyaspor'un geçen sezon yakaladığı başarıyı sürdürmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Yeni sezonda zorlu rakiplerle mücadele edeceklerini vurgulayan Kocaman, en büyük amaçlarının bu kulvarlarda yola devam etmek olduğuna işaret etti.

Bu yıl kendileri için en büyük değişimin UEFA Avrupa Ligi olacağını belirten Kocaman, "Galatasaray'ın ceza alması ve kupayı da kazanmış olması direkt gruplara gidecek takımı sıralamadan verdi. Biz de bu takım olmayı başardık. Bu anlamda bakıldığında maliyetsiz tecrübe denen şey bence takım, şehir ve bizler için elimize kadar geldi." ifadelerini kullandı.

Takımın yeni sezon hazırlıklarına başladığına değinen Kocaman, bunun sadece UEFA Avrupa Ligi'ne yönelik olmadığının altını çizdi.

Aykut Kocaman, şunları kaydetti: "Şu an gruplara hazırlanmıyoruz. Çünkü grup maçları sonra başlayacak. Önce 'hangi takımlar gelecek?', sonra o takımların analizleri yapılacak ve sonrasında da 'ne yapabiliriz?' diye güç ölçeğimizde düşünmeye başlayacağız ancak ikisini birbirine karıştırmadan götürmek en büyük amacım. Yani UEFA Avrupa Ligi'nin bizi, şehri, takımı ve kulübü kendi içine çekerek eritmesini arzulamıyorum. Bunu ne kadar başarabilirim bilmiyorum ama yaşayarak öğreneceğiz. En büyük amacımız, kuvvetli rakiplerle bezenmiş üç kulvarda da yolumuza emin adımlarla devam etmek."

"Gidişatı gözlemleyeceğiz"

Transfer çalışmalarına da değinen teknik direktör Kocaman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Hangi mevkilere takviyeler yapılabilir konusunda düşündük. Var olan oyuncu grubumuza birkaç takviye yaptık. Gidişatı gözlemleyeceğiz. Burada eğer düşündüğümüzün gerisinde kalan mevkiler ve oyuncular varsa nokta transferlerle gerekli tamamlamaları yapacağız. Sadece transfer yapmak için transfer yapmanın çok da mantıklı olmadığını düşünüyorum. Çünkü kamuoyunun geçen sezonki başarıyı ortaya çıkaranların bu oyuncular olduğunu aklından çıkarmaması lazım. Bunu yapabilen bir grubu dağıtıp, yeni oyuncularla daha fazlasını yapmak... Böyle bir matematik yok. Var olan ve bugünlere getiren oyunculara önce yine şans vereceğiz."