Spor Toto Süper Lig ekibi Torku Konyaspor, ara transfer dönemindeki 4. transferini Amir Hadziahmetovic’i kadrosuna katarak yaptı ve 18 yaşındaki Boşnak oyuncu ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Büyükşehir Torku Arena Stadyumu basın odasında gerçekleşen imza töreninde basın sözcüsü Ahmet Baydar’da hazır bulundu.

Bosna-Hersek’in Zeljeznicar Sarajevo takımından 1997 doğumlu defansif orta saha Amir Hadziahmetovic ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladıklarını belirten Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, “Amir Hadziahmetovic, Riad Bajic’den sonra aynı kulüpten ikinci transferimiz. Futbol otoriteleri tarafından da geleceğin önemli isimlerinden biri olarak gösteriliyor. Kendisine ‘Konyaspor’umuza Hoş geldin’ diyor ve başarılar diliyorum. Takımımız ara transfer dönemini Skubic, Douglas, Emre Selen ve Amir Hadziahmetovic ile anlaştı. Yapılan transferlere bakıldığı zaman hepsi genç ve inşallah takımımıza uzun yıllar hizmet edecek isimler. Zaten bu transferler günü kurtarmak için değil uzun vadeli planlamada başarılı olmak adına yapılan transferler” diye konuştu.

Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, “Takımımız Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turu maçında Antalyaspor’u 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Emeği geçen teknik heyet ve oyuncularımızı kutluyoruz. Takımımıza mükemmel bir destek veren muhteşem taraftarlarımıza da teşekkür ediyoruz. İnşallah kupada finale kadar gideriz ve ilkleri yaşadığımız sezonda önemli bir başarı daha elde ederiz” derken sözlerini şöyle tamamladı.

“Konyaspor’umuz, sezonun ikinci yarısına üst üste aldığı Akhisar Belediyespor ve Kayserispor galibiyetleri ile iyi bir başlangıç yaptı. Bu iyi gidişi hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Galatasaray maçında da devam ettirmek istiyoruz. Maçların favorileri mutlaka olur ama kazanan sahada belli olur. Bizde Galatasaray deplasmanından iyi bir sonuçla döneceğimize inanıyoruz. Alacağımız puan ya da puanlarla çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz. Bu konuda takımımıza güvenimiz tam…”

İmza töreninde konuşan yeni transfer Amir Hadziahmetovic ise şunları şöyledi:

“Buraya geldiğim için mutluyum. Gelmeden önce Bajic’ten takım hakkında bilgiler aldım. Transferimin gerçekleşmesini çok istedim ve oldu. Amacım buradaki sürem içerisinde kendimi geliştirmek ve elimden gelenin en iyisini vermek…”

Konuşmaların ardından Amir Hadziahmetovic kendisini 4,5 yıllığına Torku Konyasporlu yapan resmi sözleşme imzaladı ve objektiflere poz verdi.



sporcope