Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu divan kurulunda önemli açıklamalar yaptı. Ağaoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:


"Futbolculara şubat ayına kadar olan borçları ödedik. UEFA'nın FIFA'nın önüne gitmiş, bu süreç içerisinde rica ve minnetle beklettiğimiz, borçları da ödedik.
Yaptığımız her şeyin tepki topladığının farkındayım. Çünkü günü kurtarmak için yapmıyoruz hiçbir şeyi, günü kurtarmak için yaparsam alkışlanırım
Futbol takımı futbolcu satarak para kazanır, futbolcu alarak para kaybetmez, kaybetmemeli. Bunun ölçüsü vardır, kriteri vardır. Trabzonspor'da oynayabilecek futbolcu vardır, oynayamayacak futbolcu vardır" - "Birlikte aynı şeyi paylaşıp, aynı hedefe yürüyecek, aynı fedakarlığı gösterecek, yarın öbür gün o da gidip 8. noterden ödeme sıkıntısı olduğu zaman ihbar veya ihtarname çekmeyecek insanlarla hedefimize gidebiliriz"Diğer taraftan aldığımız 80 milyonluk kredi ise 8 yıllık kredi. Geldiğimiz günden itibaren 20 milyonluk ödeme yaptık. Futbolculardan şunu rica ettik; 15 Mayıs'a kadar ödemelerinizi yapacağız. 8 -9 futbolcumuz 5 ay bekledi ama 30 Nisan'da ihtar çekti.
Trabzonspor’un kredi alma şansı yok. 2024’ün arkasına sarkmaya başladı teminat gösterebileceği şeyler. Bir Türk futbolcumuz ayın 16’sında kulübe ihtarname çekti. Ben Trabzonspor’un kaptanıyım para için başka bir kaptanın arkasında sahaya çıkmam diyen bir futbolcu. İşte geldiğimiz nokta.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Futbolculara şubat ayına kadar olan borçları ödedik. UEFA'nın FIFA'nın önüne gitmiş, bu süreç içerisinde rica ve minnetle beklettiğimiz, borçları da ödedik." dedi.
Ağaoğlu, Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi'nde düzenlenen 42. olağan divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, geçmiş yönetimin olumsuzluklarını koşmak için gelmediğini belirterek, "Netice itibariyle kulübün yönetimini devraldık. Kulübün yönetimini devraldığınız yerde, kulübün profesyonel kadrosunu, teknik direktörünü ve borçlarını da devraldık." diye konuştu.Dün 80 milyon liralık bir ödeme yaptıklarını kaydeden Ağaoğlu, şöyle devam etti:
"Bizim dün itibariyle yapmış olduğumuz 80 milyon liralık ödeme aslında bizimle yakından uzaktan alakası olan bir ödeme değil. Futbolculara şubat ayına kadar olan borçları ödedik. UEFA'nın FIFA'nın önüne gitmiş, bu süreç içerisinde rica ve minnetle beklettiğimiz, borçları da ödedik. Sekiz yıllık bir ek krediyle ödediğimiz borç, bir önceki yönetimin şubatta ödemesi gereken borçtu. Henüz daha bizim dönemimize gelemedik bile."
Ağaoğlu, kulübün mali yapısını düzeltmek zorunda olduklarını aktararak, "Kulübümüzün geliri 130 milyon lira, profesyonel kadro maliyeti 180 milyon lira, kur farkı 80 milyon lira, kulüp giderleri 60 milyon lira... Şimdi sizin açığınız 200 milyon civarında dolaşıyor. Bunu 40 günlük planla düzeltmeniz mümkün değil." ifadelerini kullandı.