Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, teknik direktör Ünal Karaman ile yolların ayrılmasına ilişkin, "Gelmiş olduğumuz noktada zaten ayrılmayı kafasına koymuş, kendisinde bu yönde bir düşünce oluşmuş. Dolayısıyla dün akşam divan başkanı ve genel sekreterimizle yaptığı görüşmede bunu ifade etmiş. Karşılıklı anlaşarak hocamızla yollarımızı ayırdık." şeklinde konuştu.

Başkan Ağaoğlu, TRT Spor'da katıldığı programda yaptığı açıklamada, kulüpte yaşanan her türlü olumsuzluğun tek sorumlusunun kendisi olduğunu, bunu daha önce de birçok yerde ifade ettiğini dile getirdi.

"Hoca yanlış taktik uyguladıysa bunun da sorumlusu benim. Herhangi bir futbolcumuzun yaptığı pas hatasının sorumlusu, yönetimsel anlamda yapılan yanlışın sorumlusu da benim." ifadelerini kullanan Ağaoğlu, "Eleştirilecekse ben eleştirileceğim. Hocamız, futbolcular ve yönetim üzerinde bu tür baskıları lütfen oluşturmayalım. Yaşanan her türlü olumsuzluğun sorumluluğunu direkt ben üzerime alan birisiyim." şeklinde konuştu.