Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları;

"Bu yolda hep beraber can vermeye hazırız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kardeşlerimiz şu anda içinde bulunduğumuz kompleks Şenol Güneş kompleski... Şenol Güneş kardeşimizle biz Dünya üçüncülüğünü kazandık. Milli takımımızın yıllarca kaleciliğini, kaptanlığını yaptı. Bizler stadın ismini de Şenol Güneş yapmaya karar verdik. Stada Şenol Güneş adını veriyoruz. Bu ülkede emeği olanları ödüllendirmesini bilen bir milletiz. Katar ile bugün 15 imza attık. Daha önce Katar'da 17 anlaşma yaptık. Bunlardan Trabzonspor da nasibini alacaktır."

"Dün Kayseri'de meydana gelen hain, alçak saldırı bugünkü sevincimizi gölgeledi. Terörün amaçlarından biri ülkemizi ve milletimizi asıl amacından ve görevlerinden vazgeçirip kendi gündemine çekmek. Biz hedeflerimizi yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. İnşallah salı günü İstanbul'da Avrasya Tüneli'nin de açılışını da yapacağız. İstediğiniz kadar terör estirin. İstediğiniz kadar terör estirin. Bu milleti asla bölemeyeceksiniz. "

"Onlar teröre koştukça benim milletim birliğe koşacak. Terörle mücadelemizi kesintisiz ve kararlı bir şekilde yürütüp, hedeflerimiz doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz. Her bir şehidimizin hatırası sonsuza dek yüreğimizde yaşayacaktır. Terörle mücadelede Fırat Kalkanı operasyonunda 15 Temmuz'da verdiğimiz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu güzel insanlara tekrar tekrar şu ifadeyle selamlamak istiyorum: Tek devlet, tek vatan, tek milliet, tek bayrak. İşte bizim rabiamız da bu. Böyle yürüyeceğiz."
.
Organizasyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani, siyasiler, Bordo-Mavili kulübe emek vermiş eski başkanlar, yöneticiler, futbolcular, teknik direktörler, birçok konuk ve davetlinin yanı sıra taraftarlar da yer alıyor..